Het laatste formule 1 nieuws

Nikita Mazepin leert limiet op pijnlijke manier kennen: "Haas is gewoon geen Mercedes"

Nikita Mazepin leert limiet op pijnlijke manier kennen: “Haas is gewoon geen Mercedes”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nikita Mazepin heeft in zijn korte periode in de Formule 1 al de bijnaam Mazespin gekregen. In Bahrein ging het meerdere keren mis, maar ook in de eerste vrije training in Imola spinde de Rus twee keer. Haas-teambaas Gunther Steiner moet het lede ogen aanzien, maar gunt zijn coureur ook de tijd om aan de Formule 1 te wennen. “Hij probeert zo veel mogelijk te leren, maar misschien pusht hij soms iets te veel”, aldus Steiner tijdens de persconferentie op vrijdag. “Nikita moet de limiet nog zien te vinden en dat moet hij zelf doen”, vervolgt Steiner. “We kunnen hem daar in helpen, maar dit heb ik voor het seizoen aangegeven: leren kan pijnlijk zijn. Hopelijk houdt dit een keer op en weet hij snel waar de grenzen liggen.”

Volgens Steiner mogen er nog geen conclusies getrokken worden. “We zijn pas aan het begin van het tweede weekend van dit seizoen. Het is nog te vroeg om een definitief oordeel te vellen, maar hij heeft nu al wel wat spins gehad, dat klopt. Misschien is de stap van de Formule 2 naar de Formule 1 groot, maar in Bahrein waren het ook lastige omstandigheden.”

“Nikita heeft vorig jaar verschillende keren in de Mercedes getest en daar heeft hij ook veel van geleerd. Maar hij moet ook leren dat onze auto niet zo goed is als die van Mercedes. De Haas is gewoon geen Mercedes , daar kunnen we eerlijk over zijn. Ik zal het misschien nog vaker moeten zeggen, maar dit is een leerjaar voor ons en onze coureurs. Hopelijk is het geen jaar met alleen maar spins .”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Nikita Mazepin leert limiet op pijnlijke manier kennen: “Haas is gewoon geen Mercedes”