Het laatste formule 1 nieuws

Nikita Mazepin lovend over eigen debuutseizoen

Nikita Mazepin lovend over eigen debuutseizoen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nikita Mazepin becijfert zijn rookie seizoen in de Formule 1 met vier van de vijf sterren. De Rus die afgelopen seizoen zijn debuut maakte in de koningsklasse van de autosport eindigde in 2021 als 21ste in een vast deelnemersveld van 20 coureurs. Robert Kubica, die slechts twee races reed, eindigde voor de 22-jarige Mazepin. Mazepin en teamgenoot Schumacher wisten beiden geen punt te scoren in de langzame Haas VF-21. Al snel werd er door Haas bekend gemaakt dat ze de auto niet meer zouden ontwikkelen. De VF-21 was de langzaamste auto gedurende het seizoen, en ondanks dat beide coureurs geen punten behaalden, reed Mick Schumacher zijn teammaat Mazepin het snot voor de oren.

Mazepin gaf toe dat zijn eerste seizoen in de Formule 1 erg zwaar was op bepaalde momenten. Hij voelt dat het hoge cijfer een beloning is voor zijn harde werk. Vier jaar geleden rondde de Rus zijn school af, en sindsdien ontvangt hij geen cijfers meer. “Eigenlijk ben ik daar heel blij mee, ik mis het niet echt”, aldus Mazepin.

Volgens de Russische coureur is vier van de vijf het hoogste wat hij zichzelf kan geven. “Vijf sterren krijg je als je alles, maar dan ook alles goed hebt gedaan, en dat is niet zo.”

“Ik maakte wat foutjes dit jaar, zoals in Bahrein, maar ook tijdens andere weekenden heb ik niet het gevoel dat ik goed heb gepresteerd, of dat ik juist te ver ben gegaan zoals in Brazilië toen mijn rondetijd werd afgepakt.”

Ook is Mazepin van mening dat hij de kans heeft gehad om voor een Williams te staan in de kwalificatie of om door te gaan naar Q2. Maar er zijn ook hoogtepunten volgens Nikita . “Ik heb goede races gehad Engeland, Brazilië en in Mexico.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Nikita Mazepin lovend over eigen debuutseizoen