Het laatste formule 1 nieuws

Nog een Nederlander in F1? De Vries draait mee in complexe transfercaroussel

Nog een Nederlander in F1? De Vries draait mee in complexe transfercaroussel

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nyck de Vries Mercedes Het was een bijzonder contrast. Terwijl de organisatie van de Nederlandse grand prix het publiek opriep zoveel mogelijk op de toegewezen tribuneplek te blijven zitten, was in Zandvoort achter de Formule 1-schermen een hevige stoelendans gaande. Een dans waarin de partners voortdurend van positie wisselen en met elkaar flirten.

De inzet: het veroveren of heroveren van een cockpitplek in 2022. Hoofdrolspelers: Mercedes, Williams, Alfa Romeo, een handvol coureurs en een Fries: Nyck de Vries, die afgelopen zomer de titel greep in de elektrische raceklasse Formule E. Finnen openden het bal

Twee Finnen brachten de bal in en vlak na Zandvoort aan het rollen. Veteraan Kimi Räikkönen (Alfa Romeo) trapte af door te melden dat hij na dit seizoen met pensioen gaat.

Een dag na de Grand Prix van Nederland werd bekend dat Valtteri Bottas volgend jaar het stoeltje van zijn landgenoot overneemt bij Alfa Romeo. Na vijf seizoenen vertrekt hij bij Mercedes, waar hij in de schaduw van Lewis Hamilton acteerde. Valtteri Bottas, met Russell op de achtergrond De opvolger van Bottas werd pas een dag later officieel gepresenteerd, maar dat George Russell zich in 2022 Mercedes-coureur mag noemen, was achter de schermen al duidelijk.

“Ik heb in Spa al gehoord waar ik volgend jaar rijd. Meer kan ik niet zeggen”, moest Russell in Zandvoort zijn kaken nog op elkaar houden. Door elkaar lopende belangen

De 23-jarige Brit, rijdend voor Williams, maakt onderdeel uit van het opleidingstraject van Mercedes, zoals Verstappen de Formule 1 begon bij Toro Rosso, het kleine broertje van Red Bull Racing.

Russell is bezig met zijn derde seizoen bij het achterhoedeteam en werd klaargestoomd om de rechterhand van wereldkampioen Hamilton te worden. De lijntjes zijn ultrakort en de belangen lopen door elkaar: Russells manager is de teambaas van Mercedes, Toto Wolff. Toto Wolff AFP Ook Nyck de Vries zit in de Mercedes-stal. Na zijn titel in de Formule 2, in 2019, zat een promotie naar de koningsklasse er niet in, maar Mercedes viste hem op voor de Formule E.

Daarin pakte De Vries dit seizoen de wereldtitel. En hoewel hij weliswaar onder contract staat bij Mercedes, […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Nog een Nederlander in F1? De Vries draait mee in complexe transfercaroussel