Het laatste formule 1 nieuws

Nog twee circuits maken kans op plekje op Formule 1-kalender 2021

Nog twee circuits maken kans op plekje op Formule 1-kalender 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Toen de Formule 1 -kalender van 2021 werd bekend gemaakt, was er nog een lege plek op 25 april. Daar hoorde eigenlijk de Grand Prix van Vietnam te staan, maar die zal geen doorgang vinden. Vanwege onder meer een corruptieschandaal in Vietnam lijkt de race in Hanoi überhaupt nooit meer plaats te zullen vinden.

In de zoektocht naar een vervangende locatie is de Formule 1 uitgekomen bij twee circuits die tijdens dit door corona gehavende seizoen ook al op de kalender verschenen. Het betreft de Grand Prix van Emilia Romagna op Imola en de Grand Prix van Portugal op Portimao, zo heeft RacingNews365 van bronnen vernomen.

Het is voor de Formule 1 namelijk van groot belang dat er wordt geracet op 25 april, zodat er meer geld in het laatje komt na het financieel tegenvallende coronajaar 2020. Imola lijkt met afstand op poleposition te staan voor het plaatsje op de kalender, waarbij Portimao als back-up lijkt te dienen.

Het zou overigens niet de eerste keer zijn dat er al in april wordt geracet op Imola. Ook in 2001 reed de Formule 1 in april op het circuit nabij Imola. Destijds heette het nog de Grand Prix van San Marino, maar in 2021 zal het hoogstwaarschijnlijk weer de Grand Prix van Emilia-Romagna gaan heten.

Met medewerking van Dieter Rencken .

Lees het hele artikel op de volgende pagina Nog twee circuits maken kans op plekje op Formule 1-kalender 2021