Het laatste formule 1 nieuws

Nog vier races scheiden Verstappen van de wereldtitel

Nog vier races scheiden Verstappen van de wereldtitel

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Een feestje op het podium in Mexico-Stad tussen de rivalen Lewis Hamilton (links) en Max Verstappen. Red Bull Racing-teambaas Christian Horner had het strijdplan voorafgaand aan de Grote Prijs van Mexico-Stad al prijsgegeven. Max Verstappen en zijn teamgenoot Sergio Pérez zouden „aanvallend” gaan racen, om zo de matige kwalificatie van een dag eerder teniet te doen. Als Verstappen zondag vlak voor de eerste bocht van de race een tiental meters later durft te remmen dan de Fin Valtteri Bottas in diens Mercedes naast hem, heeft de Nederlander eigenlijk al aan het plan van zijn teambaas voldaan. De schets slim, de inkleuring optimaal.

Want het was al een verrassend gezicht geweest, de twee Mercedessen op de voorste startrij van het Autódromo Hermanos Rodríguez – het circuit dat voor Red Bull Racing de voorgaande jaren toch als ‘thuisbaan’ gold. Na een kleine kilometer – de opvallend grote afstand tussen de start en de eerste bocht – is Verstappen zowel concurrent Lewis Hamilton als Bottas al voorbij. Die laatste wordt een tel later ook nog van achter aangetikt. Gevolg: een volle spin van de banden en zestien plekken verlies. Weg euforie bij Mercedes.

In de zeventig rondes die nog volgen in Mexico-Stad wordt het verschil tussen Verstappen en Hamilton, zijn grote concurrent voor de wereldtitel dit jaar, steeds iets groter. Ook een eerdere pitstop van de Britse zevenvoudig wereldkampioen brengt de Nederlander niet van de wijs. Terwijl het verschil de afgelopen races vaak tot luttele seconden beperkt bleef in het voordeel van een van de twee coureurs, moet Hamilton Verstappen in Mexico laten gaan.

Als na vijfendertig ronden ook Verstappen naar binnen gaat voor zijn nieuwe set banden, is het Red Bull-plaatje even compleet. Dan komt de Mexicaan Pérez aan de leiding – in zijn thuisrace. Zandvoort-taferelen in Midden-Amerika, als de rood-wit-groene tribunes, giftig kort op de baan, ‘Checo’ luid toejuichen. Het feest is compleet als Pérez uiteindelijk als derde eindigt – de eerste podiumplek ooit voor een Mexicaan tijdens een grand prix in zijn eigen land.

De ontspanning is zelfs voelbaar bij Verstappen, die over de boardradio aan zijn team vraagt of het Pérez nog […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Nog vier races scheiden Verstappen van de wereldtitel