Het laatste formule 1 nieuws

Noodgreep Red Bull voor Franse GP: Vips in sim, luchtbrug voor Albon

Noodgreep Red Bull voor Franse GP: Vips in sim, luchtbrug voor Albon

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Red Bull F1-reservecoureur Alexander Albon heeft de deal dat hij enkel de Formule 1-loze weekenden in de DTM mag racen. Toch staat hij dit weekend aan de start van de seizoensopener in Monza. Hoe zit dat precies en hoe ziet de rest van zijn seizoen eruit?

Het zal even voor flinke kopzorgen bij de DTM-afdeling van AF Corse hebben geleid: staat de seizoensopener op Monza voor de deur, zijn beide coureurs niet beschikbaar! En dat tijdens de thuisrace in de spectaculair ogende Ferrari’s in Red Bull-kleuren. Debutant Alexander Albon zou als Red Bull-reserve aanwezig moeten zijn bij de Formule 1 Grand Prix van Frankrijk , zijn DTM-vervanger Nick Cassidy racet in Mexico in de Formule E. Red Bull heeft echter een uitzondering gemaakt waardoor Albon alsnog in actie mag komen op Monza. Daarvoor heeft het wel het eigen werkschema onder handen moeten nemen. Waar Albon door winnaar Sergio Perez na de Grand Prix van Azerbeidzjan nog geroemd werd voor zijn bijdrage in de simulator , zal die rol tijdens het weekend op Paul Ricard worden vervuld door jongeling Juri Vips.

De aanwezigheid van Albon tijdens het openingsweekend op Monza is goed nieuws voor het kampioenschap, dat eerder tweevoudig kampioen Gary Paffett vanwege Formule E-verplichtingen al zag afhaken voor de eerste twee races van het jaar . “Ik sta in Monza aan de start”, bevestigt Albon in een interview in de nieuwste editie van het magazine Autosport , dat aanstaande donderdag verschijnt. “Er werden [in de Formule 1] op het laatste moment veranderingen doorgevoerd. Turkije werd geschrapt en er werd een double header toegevoegd. Alles in de Formule 1 werd een week naar voren gehaald. Ik zal echter de eerste races in Monza rijden”, zo legt Albon uit over de onverwachte clash met de F1. De Formule 1-race in Turkije stond oorspronkelijk op 13 juni gepland, een week voor de DTM-opener op Monza. Die race werd geschrapt en de GP op Paul Ricard werd een week naar voren gehaald, zodat er twee F1-races op de Red Bull Ring kunnen plaatsvinden. Het kalenderschaakspel van Alex Albon

Albon maakt dit jaar in dienst van […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Noodgreep Red Bull voor Franse GP: Vips in sim, luchtbrug voor Albon