Het laatste formule 1 nieuws

Norris doet emotionele openbaring over zijn mentale gezondheid

Norris doet emotionele openbaring over zijn mentale gezondheid

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In het kader van de Internationale Mannendag deze donderdag, dat onder andere in het teken staat van de mentale gezondheid van mannen, doet hij een boekje open over de mentale strijd die in het hoofd van de nog steeds pas 21-jarige coureur omgaat.

In 2019 kwam hij de Formule 1 binnen als groot talent, nadat hij achter George Russell tweede werd in de Formule 2 in 2018. Al snel kende iedereen de jonge Brit door zijn heerlijke lach en leuke humor, maar achter die lach schuilde volgens hem veel onzekerheid.

“Tijdens mijn eerste seizoen leek het er misschien wel alsof ik dat nieuwe, enthousiaste jongetje was, maar dat was eigenlijk niet het geval. Ik verborg het feit dat ik heel veel last had van zenuwen en angst. Ook al had ik het geschopt tot de Formule 1, iets waar ik al jarenlang van droomde, had ik veel twijfels in mijn kunnen. Was ik wel goed genoeg voor de Formule 1?”, vroeg hij zich constant af.

Er ging veel om in het koppie van de coureur, maar in een competitieve sportwereld is het vaak nog taboe om daar over te praten. “Dan gaat het in je hoofd zitten. Het is lastig om daar mee om te gaan en ik ben er zeker van dat meerdere coureurs er voor mij ook last van hebben gehad.”

“In de sportwereld wil niemand tekenen van zwakte tonen, dus we praten niet zoveel over mentale gezondheid als zou horen”, oordeelt de Brit, die een mental coach in de armen nam tijdens zijn debuutseizoen.

Hij verzamelde mensen om zich heen, die erg belangrijk waren. Hun steun sleepte hem door zijn debuutjaar in de Formule 1 heen. “Een sterke groep mensen om je heen hebben is essentieel. Voor mij is familie het meest belangrijk, maar als ik weg ben van huis fungeren de mensen bij McLaren als mijn familie. We kennen elkaar goed en we zijn erg open naar elkaar.”

Ook de mentale gezondheid van het McLaren-personeel gaat Norris logischerwijs dan ook aan het hart. “Ik ben misschien wel degene die in de auto rijdt, maar het draait er niet alleen om hoe […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Norris doet emotionele openbaring over zijn mentale gezondheid