Het laatste formule 1 nieuws

Norris hekelt 'fake-racen' in F1: "Zo zullen veel meer mensen kijken"

Norris hekelt ‘fake-racen’ in F1: “Zo zullen veel meer mensen kijken”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mercedes domineert al zeven seizoenen de Formule 1 en kreeg de afgelopen jaren alleen serieuze tegenstand van Red Bull en Ferrari, maar achter die drie topteams is vaak een spannende strijd gaande. Dit seizoen vechten McLaren, Racing Point en Renault om de grootste kruimels en McLaren-rijder Lando Norris geniet daar elke keer weer van. Toch kan ook de strijd in het middenveld nog beter, wanneer men met andere auto’s gaat rijden denkt hij.

“Als je de manier van racen echt wil veranderen, heb je auto’s nodig waarmee je makkelijker je voorligger kunt volgen”, geeft Norris aan in een interview met Auto, Motor und Sport . “Daar mankeert het vandaag de dag aan. Dat ruïneert het racen en verpest de banden. Als je iemand heel dicht kunt volgen zonder dat je daar anderhalve seconde per ronde mee verliest dan worden de races en de banden veel beter.”

“Men moet inzien dat de spanning in een race de laatste jaren vooral toeneemt als iemand zijn banden slijten en hij nieuwe moet gaan halen. Maar dat is fake-racen”, redeneert Norris, die graag zou zien dat coureurs vaker voluit kunnen gaan. “We willen honderd procent geven als we tegen elkaar racen en niet de auto op een bepaalde manier moeten besturen en daarna met elkaar vechten. Wij willen het zo puur mogelijk houden, zodat we elkaar heel dicht kunnen naderen en we zo misschien maar twee tienden verliezen.”

Op deze manier zou de spanning in de Formule 1 verder toe kunnen nemen. In het middenveld is namelijk al genoeg te beleven volgens Norris, alleen zou de spanning in dit deel van het veld ook vooraan het veld aanwezig moeten zijn, vindt de Brit. “Tussen Renault, Racing Point, AlphaTauri en ons is de strijd elk weekend geweldig. Maar stel je eens voor dat deze strijd niet om de plaatsen in het middenveld ging, maar om de leiding in de race? Dan zullen veel meer mensen naar de races kijken. Eerder dan wanneer steeds hetzelfde team de overwinning opeist”, doelt hij op de dominantie van Mercedes.

De winnende formatie uit Brackley moet daar wel alle credits voor krijgen, vindt […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Norris hekelt ‘fake-racen’ in F1: “Zo zullen veel meer mensen kijken”