Het laatste formule 1 nieuws

Norris kampte met mentale problemen: "Last van angst en zenuwen"

Norris kampte met mentale problemen: “Last van angst en zenuwen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tijdens zijn debuutseizoen in de Formule 1 maakte Lando Norris een uitstekende indruk. De nieuwkomer scoorde in elf races punten en dat leidde uiteindelijk tot de elfde plek in het kampioenschap met 49 punten. Maar terwijl hij indruk maakte met zijn prestaties op de baan en zijn leuke persoonlijkheid naast de baan kampte de McLaren -coureur met mentale problemen. Dat geeft hij toe in een blog op de website van zijn team. “Ik zag er misschien uit als de nieuwkomer die vol zelfvertrouwen en enthousiasme zat, maar dat was echt niet het geval”, geeft Norris toe.

“Ik verhulde het feit dat ik veel moeite had met angst en zenuwen. Ondanks dat ik de F1 haalde, iets waar ik sinds het begin van droomde, twijfelde ik aan mijn geloof in mezelf: ik vroeg me af of ik goed genoeg was, vergeleek mezelf met mijn teamgenoot en andere coureurs. Dat maalt in je hoofd. Het is lastig om daar mee om te gaan en ik weet zeker dat veel andere coureurs hier in het verleden last van hebben gehad. Maar omdat niemand de concurrentie een voordeel wil geven of een zwakke plek wil laten zien in de sport, praten we niet zoveel over mentale gezondheid als zou moeten – en dat moet echt.”

Het is volgens Norris belangrijk om over dergelijke mentale problemen te praten met mensen die je vertrouwt. Zelf noemt hij familie en vrienden als mensen bij wie hij open durft te zijn over die problemen, maar dat kan ook bij zijn manager, prestatiecoach en engineers. “Buiten de baan is dat mijn familie”, is de Brit duidelijk. Afgelopen winter heeft hij veel met deze groep mensen gepraat over zijn angsten en zenuwen. “De problemen zouden mogelijk mijn tweede jaar in de F1 kunnen beïnvloeden. Door met ze te praten begon ik dit jaar met een veel beter gevoel over mezelf – positiever en met meer zelfvertrouwen. Dat laat zien hoe krachtig het kan zijn om met iemand te praten en hoe belangrijk het is dat je mensen om je heen hebt die je kan vertrouwen en op wie je kan rekenen.”

Daarnaast […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Norris kampte met mentale problemen: “Last van angst en zenuwen”