Het laatste formule 1 nieuws

Norris kreeg mentale tik na straatroof: "Heb wel eens beter in mijn vel gezeten"

Norris kreeg mentale tik na straatroof: “Heb wel eens beter in mijn vel gezeten”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sinds hij in de Formule 1 aanwezig is, is Lando Norris een voorvechter van mentale gezondheid. De Brit kreeg zelf een mentale tik te verwerken toen hij afgelopen zondag het slachtoffer werd van een straatroof toen hij na de EK-finale in Londen terug naar zijn auto liep.

Fysiek liep hij geen kleerscheuren op, maar mentaal is de McLaren -coureur wel gehavend. Dat geeft hij in gesprek met Sky Sports toe aan de vooravond van het Britse Grand Prix-weekend. “Ik heb me al eens beter gevoeld”, zo begint hij zijn verhaal. “Ik ben niet in perfecte conditie, daar ga ik niet over liegen.”

“Mentaal gezien heb ik wat werk aan de winkel”, vervolgt de 21-jarige Brit. “Ik praat daar natuurlijk veel over, over mijn mentale gezondheid. Het is heel belangrijk om mentaal sterk te zijn. Ik heb niet heel lekker geslapen de afgelopen dagen, dus ik voel me niet ideaal, het doet een beetje pijn.”

Toch heeft Norris vertrouwen in een goed verloop van het raceweekend. “Ik blijf er aan werken. Ik zorg ervoor dat ik me beter ga voelen. Ik voel me verder in topvorm. Nog steeds heb ik het gevoel dat ik me kan focussen op mijn werk, dus dat is het belangrijkste”, aldus de coureur, die steun vindt in het feit dat hij dit weekend voor eigen publiek mag racen.

“Het is mooi dat ik nu naar Silverstone kan komen, me op iets anders kan focussen en de aandacht af kan leiden van de gebeurtenissen. Ik ben er zeker van dat ik me op vrijdag weer goed voel. De fans zijn geweldig. Ik heb op donderdag al wat ronden gereden in een straatauto en de tribunes zaten al vol en er werd al gezongen. Het is mooi om dat gevoel weer terug te krijgen, want dat hebben we al lang niet gezien”, aldus Norris. Zo werkt de sprintkwalificatie

Tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië zien we voor het eerst een sprintkwalificatie tijdens een Formule 1-weekend. Hoe werkt zo’n sprintkwalificatie nu eigenlijk? Om deze content te zien moet je cookies accepteren

Je hebt momenteel niet alle benodigde cookies geaccepteerd. Je kunt je […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Norris kreeg mentale tik na straatroof: “Heb wel eens beter in mijn vel gezeten”