Het laatste formule 1 nieuws

Norris laat nieuwe helm tekenen door zesjarige fan

Norris laat nieuwe helm tekenen door zesjarige fan

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

16:05 – Lando Norris komt met een wel heel aparte helm aan de start van zijn thuisrace op Silverstone. De McLaren Formule 1-rijder rijdt in de Britse Grand Prix met een helmdesign ontworpen door een zesjarige fan.

Norris hield in de aanloop naar de race op Silverstone een wedstrijd op sociale media. Om zijn helm voor zijn thuiswedstrijd te mogen tekenen. De zesjarige Eva Muttram was opvallend genoeg de winnares. Het Britse meisje, dat bij het insturen op de hulp van haar vader kon rekenen, kon het hart van Norris veroveren met een simpel, maar kleurrijk ontwerp dat hem aan zijn kindertijd deed denken.

“Het doet me erg terugdenken aan toen ik klein was en zelf mijn helmen tekende, toen ik ook een jaar of zes oud was. Ik moet wel honderden helmdesigns hebben getekend en uitgeprint”, legt Norris zijn bijzondere keuze uit tijdens een Twitch-stream. “Dit is de winnaar. Het is heel anders dan wat ik gewend ben, al die glitter, glamour en blitse dingen. Ik ben gewoon voor iets gegaan dat me deed terugdenken aan mijn kinderjaren.”

Eva schilderde de volledige naam van Norris op de zijkant en heeft op de achterkant ook een oranje McLaren. “Zo ziet onze auto er dit weekend uit met onze nieuwe upgrade”, grapte Norris daarover. Ik hou ervan. Het is erg wit, maar ook wel schattig. Het is erg origineel, dus bedankt Eva.”

Vanaf dit jaar mogen Formule 1-rijders weer onbeperkt nieuw helmontwerpen gebruiken. Vorig jaar moesten ze, op een enkele uitzondering na, het hele jaar met grotendeels hetzelfde helmontwerp rijden, een weinig populaire regel die voor 2020 werd geschrapt.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Norris laat nieuwe helm tekenen door zesjarige fan