Het laatste formule 1 nieuws

Norris openhartig over zenuwen en mentale gezondheid in F1

Norris openhartig over zenuwen en mentale gezondheid in F1

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mentale gezondheid Lando Norris is de Formule 1-coureur die waarschijnlijk het meeste lacht en de meeste grappen maakt, maar daarachter gaat eigenlijk een gevoelige jongeman schuil die last heeft van zenuwen en angstgevoelens. De Brit doet een boekje open over zijn mentale gezondheid.

In het kader van Internationale Mannendag is Norris openhartig over alles wat er in zijn hoofd omgaat. In 2019 debuteerde de inmiddels 21-jarige coureur bij McLaren en leek direct enorm op zijn gemak te zijn in de Formule 1 en alles daaromheen. In de realiteit was dit echter iets anders. Alle humor, het gelach en de grappen functioneerden als dekmantel om niet te laten zien dat hij eigenlijk erg nerveus was. Norris is dan ook van mening dat er meer gepraat moet worden over de geestelijke gezondheid en dat het niet genoeg moet worden als zwakte. De Brit heeft zelf een mindcoach in arm genomen toen hij debuteerde in de Formule 1 en dat heeft hem enorm geholpen. Vooral in deze bizarre tijden waar iedereen veel tijd alleen spendeert, is het belangrijk om je mentaal goed te voelen.

Artikel gaat verder onder video “Mijn gezin is het belangrijkste. Maar als ik aan het racen ben, ben ik niet thuis, dus mijn manager, prestatiecoach, ingenieurs, de mensen met wie ik het meest samenwerk, zijn mijn familie,” zo begint Norris met vertellen op de site van McLaren. We besteden zoveel tijd aan het samenwerken dat we elkaar heel goed kennen en om ons allemaal optimaal te laten presteren, moeten we ons op ons gemak voelen en open zijn naar elkaar. Het gaat niet alleen om hoe ik me voel, alleen maar omdat ik de auto bestuur.”

De Brit vindt het belangrijk dat iedereen in zijn team zich goed voelt en dat ze erover kunnen praten met elkaar. Norris heeft daarom tijdens de lockdown-periode veel gesproken met zijn kerngroep en dat heeft hem enorm geholpen. Daarnaast hielp zijn mental coach hem enorm. “Tot het einde van vorig seizoen heb ik een paar jaar met een mindcoach gewerkt – nog een geweldig voorbeeld van iemand met wie ik contact kon opnemen om […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Norris openhartig over zenuwen en mentale gezondheid in F1