Het laatste formule 1 nieuws

Norris over helpen van monteurs: "Doe ik omdat ik het leuk vind"

Norris over helpen van monteurs: “Doe ik omdat ik het leuk vind”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lando Norris is misschien wel de populairste coureur in de Formule 1. De ontspannen goedlachse Brit is altijd wel te porren voor een geintje en laat altijd zien een doodnormaal mens te zijn. Een voorbeeld daarvan is hoe hij na afloop van de Grand Prix van Hongarije zijn monteurs hielp met het demonteren van de auto, waarmee hij veel goodwill kweekte op social media.

Wanneer Auto, Motor und Sport hem in een interview vraagt of Norris dit doet om de teamdynamiek te bevorderen, antwoordt hij: “Ik doe dit, omdat ik het leuk vind en we dan met elkaar kunnen lachen. Zo creëren we herinneringen en daar geniet ik van. Dat zij dan sneller met hun werk klaar zijn, is een bonus. Wanneer ik hen help, kunnen ze sneller naar het hotel en wat ontspannen.”

Ook de sfeer in het team is wat meer ontspannen en dat was men bij McLaren een tijd niet gewend na de magere laatste jaren. “Een paar jaar terug waren de mentaliteit en de sfeer in het team niet zo goed als nu. Ik denk dat wat ik heb gedaan een rol heeft gespeeld om daar te komen. Maar ik verlang dit niet van anderen”, zegt Norris over zijn hulp. “Het is iets dat ik met plezier doe en wat voordeel oplevert.”

Norris is om veel meer redenen een graag geziene gast in de paddock. Ook met zijn gezang op de boordradio tijdens de vrije training op Mugello maakte hij zich populair. Helaas voor de fans zal het van zangles het voorlopig niet komen. “Nee, ik hou van mijn team, mijn werk, van golfen en van mijn familie natuurlijk. Aan deze vier zaken wil ik plezier beleven. Met mijn gezang zal ik niemand blij maken”, grapt hij. “Niemand hoeft mij op de boordradio te horen. Maar dat wil iedereen natuurlijk wel.”

Voor Red Bull is 2020 als je bedenkt dat de wereldtitel het enige doel was een verloren jaar gebleken. Kan het team samen met Max Verstappen in 2021 het tij keren? Dit en meer in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Norris over helpen van monteurs: “Doe ik omdat ik het leuk vind”