Het laatste formule 1 nieuws

Norris verbindt zich aan McLaren: "Mijn doel is om F1 wereldkampioen te worden"

Norris verbindt zich aan McLaren: “Mijn doel is om F1 wereldkampioen te worden”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Op woensdagochtend bevestigde McLaren dat Lando Norris een meerjarig contract heeft getekend bij het team. Norris zegt dat het zijn doel is om het” Formule 1 wereldkampioenschap” te winnen met McLaren als ze zich blijven opwerken op de grid. Toekomstig wereldkampioen

Norris wordt door velen getipt om een toekomstig wereldkampioen te worden. Hij zit in het groepje naast Max Verstappen , Charles Leclerc en George Russell dat zal strijden om de nieuwe vaandeldrager van de Formule 1 te worden zodra Lewis Hamilton besluit te stoppen.

In de afgelopen 12 maanden heeft Norris twee podiumplaatsen behaald. Dit is inclusief de Grand Prix van 2021 in Imola . In het persbericht maakte Norris zijn doelen duidelijk.

“Mijn verbintenis met McLaren is duidelijk: mijn doel is om races te winnen en wereldkampioen Formule 1 te worden en dat wil ik met dit team doen. Sinds onze toetreding in 2017 is onze progressie consistent geweest en we hebben samen duidelijke ambities voor de toekomst”, aldus Norris. Norris bij McLaren

“Ik ben echt blij dat ik mijn relatie met McLaren vanaf 2022 heb verlengd. Ik ben al bijna vijf jaar bij het team, ik voel me hier heel erg deel van de familie en ik zou me niet kunnen voorstellen om de volgende fase van mijn carrière ergens anders te beginnen. McLaren is een enorme steun geweest sinds mijn tijd in de junior series en ik heb sindsdien echt genoten van het leren en ontwikkelen als coureur.

“Ik wil Zak en Andreas bedanken voor het geloof dat ze vanaf het begin in me hebben getoond en het hele team dat ze me zo’n sterke omgeving hebben gegeven om mijn carrière in voort te zetten. We hebben samen al een aantal ongelooflijke momenten beleefd die ik nooit zal vergeten – twee podiumplaatsen en de derde plaats in het kampioenschap – en samen met Daniel en de rest van het team kijk ik ernaar uit om in de komende jaren nog meer succes te boeken”, besluit Norris.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Norris verbindt zich aan McLaren: “Mijn doel is om F1 wereldkampioen te worden”