Het laatste formule 1 nieuws

Norris verklaart sleutel tot fantastische seizoensstart: "Ik concentreer me veel beter"

Norris verklaart sleutel tot fantastische seizoensstart: “Ik concentreer me veel beter”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lando Norris doet momenteel uitstekende zaken in het Formule 1-kampioenschap en is in een fantastische vorm. De McLaren -coureur heeft na negen races in 2021 al meer punten weten te behalen dan over het gehele 2020-seizoen. Volgens de Brit komt dit doordat hij zich dit seizoen een stuk serieuzer opstelt.

Norris maakte in 2019 zijn debuut bij het team van McLaren, waar hij direct hoge ogen wist te gooien. Het duurde dan ook niet lang voordat zijn contract met een jaar verlengd werd. Uiteindelijk sloot de Brit zijn debuutseizoen af op een keurige elfde plek, met 49 punten achter zijn naam. In 2020 was de jonge coureur al wat meer gewend in de koningsklasse en bloeide hij nog verder op. Hij deed niet onder voor teamgenoot Carlos Sainz en sloot het seizoen uiteindelijk af op de negende plek, met 97 punten. Daarnaast sleepte hij nog een riante contractverlenging uit het vuur, waarmee hij nog jaren verzekerd is van een plekje bij de Britse renstal.

Inmiddels is het Formule 1-seizoen van 2021 in volle gang en doet hij uitstekende zaken. Norris is de enige coureur die tot op heden tijdens iedere race punten wist te scoren, iets wat zelfs Lewis Hamilton en Max Verstappen dit jaar niet gelukt is. Tijdens de afgelopen negen races heeft hij maar liefst drie podiumplekken uit het vuur weten te slepen. Dit is een indrukwekkende prestatie gezien hij niet voor een topteam uitkomt. De Brit is in de vorm van zijn leven, maar dat is volgens Norris zelf niet zonder reden. Norris veel serieuzer

Norris stelt zich tegenwoordig namelijk een stuk serieuzer op dan hij in het verleden deed. “Ik denk dat ik me nu meer concentreer dan ik in het verleden gedaan heb. Ik spendeer meer tijd aan de belangrijke dingen, de dingen waar ik me écht op moet concentreren”, legt hij uit bij Motorsport.com . “Bijvoorbeeld op hoe ik rijd en op het neerzetten van prestaties zoals ik dit jaar heb gedaan.” Hij benadrukt dat hij zich focust op de zaken waar hij zich ook echt op moet concentreren om het beter te doen. […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Norris verklaart sleutel tot fantastische seizoensstart: “Ik concentreer me veel beter”