Het laatste formule 1 nieuws

Norris: "Wilde geen tijd verspillen aan andere Formule 1-teams"

Norris: “Wilde geen tijd verspillen aan andere Formule 1-teams”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lando Norris heeft er naar eigen zeggen geen moment over gedacht om van McLaren over te stappen naar een ander team toen hij zijn contract met McLaren verlengde. Men brak zijn contract open om ook na 2022 vast te houden aan de talenten van de jonge Brit.

“Ik ben er tevreden met waar ik ben. Ik heb veel vertrouwen in het team en de progressie die we de afgelopen jaren hebben geboekt en zeker aan het begin van dit seizoen”, zo sprak hij tegenover onder andere RacingNews365.

“Ik denk dat continuïteit voor elk team een groot goed is”, vervolgt hij. “Dit seizoen gaan we nog geen races winnen, maar volgend jaar en het jaar erna liggen er goede kansen om die volgende stap wél te zetten. Voor mij is het het beste om te blijven waar ik nu ben. Ik weet dat ik geen races win of elk weekend op het podium sta, maar ik ben tevreden hier.”

En vanwege die tevredenheid zag hij geen enkele noodzaak om eens ‘verder te kijken’: “Ik wilde geen tijd verspillen door met anderen te praten. Het team heeft vertrouwen in mij en ik heb vertrouwen in het team, zo simpel is het.”

Dat gegeven maakte dat beide partijen al vroeg in het seizoen contractverlenging aankondigden: “Misschien dat ik enkele mensen daarmee heb verrast. Er was geen noodzaak om dit zo snel aan te kondigen, maar we begonnen nu eenmaal vroegtijdig over dit thema te spreken. We waren er niet op uit, maar we kwamen er al snel uit.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Norris: “Wilde geen tijd verspillen aan andere Formule 1-teams”