Het laatste formule 1 nieuws

Norris ziet Ricciardo als waardevolle aanwinst voor McLaren

Norris ziet Ricciardo als waardevolle aanwinst voor McLaren

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Pirelli Sinds drie jaar heeft McLaren weer een coureur in de gelederen die een Formule 1 -race op zijn naam heeft gezet. Ricciardo scoorde als Red Bull-coureur drie pole-positions en wist zeven keer als eerste onder het zwart-wit-geblokt door te rijden. Lando Norris denkt dat zijn nieuwe teamgenoot McLaren verder naar voren kan helpen. “Het wordt alleen maar beter”, benadrukt Norris tegenover Motorsport-Total . “We gaan nog meer vooruitgang boeken.”

“Je krijgt een hele nieuwe kijk op bepaalde dingen. En ik weet dat bepaalde zaken vergelijkbaar zijn met die van Carlos [Sainz], om hij ook bij Renault reed en ze beiden waarschijnlijk veel overeenkomsten hebben”, zei Norris. “Veel van waar Carlos over sprak, ging terug naar de tijd dat hij bij Renault reed. De kennis die coureurs hebben is gebaseerd op hoe het met andere teams hebben samengewerkt.” Hij weet hoe hij races moet winnen, aldus Norris Zoals gezegd zal het voor het eerst in drie jaar zijn dat er een Grand Prix-winnaar rijdt bij McLaren. En de geschiedenis leert ons dat dat veel uit kan maken voor een team. “Hij weet hoe hij races moet winnen en hoe teams races winnen”, vervolgt Norris. “Hij weet ook wat hij van een auto nodig heeft om te winnen. Ik denk dat Carlos dat nog niet heeft.”

Niet alleen de kennis over hoe een Formule 1-race te winnen is positief voor McLaren. Maar Ricciardo zal ook met een andere kijk bepaalde zaken benaderen. “Ik vind het erg prettig om met iemand anders samen te werken en zo hier en daar wat bij te leren”, zei de enkelvoudig podium finisher. “Maar samen te werken en te racen met en tegen iemand waarvan men zegt dat hij een van de beste op de grid is, is voor mij een mooie kans om mezelf met hem te vergelijken.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Norris ziet Ricciardo als waardevolle aanwinst voor McLaren