Het laatste formule 1 nieuws

Nyck de Vries onder de indruk van F1-ervaring: "Niet van deze wereld"

Nyck de Vries onder de indruk van F1-ervaring: “Niet van deze wereld”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Mercedes F1 | Nyck de Vries tijdens de Young Driver Test op Yas Marina Circuit in Abu Dhabi 2020 Ondanks dat Nyck de Vries in 2019 F2-kampioen werd reed hij nog nooit in een Formule 1 -auto. In plaats van een F1-team te vergezellen koos de Nederlander ervoor om uit te komen in de elektrische raceklasse Formule E. Daar kwam hij, samen met teamgenoot Stoffel Vandoorne, in het seizoen 2019/2020 uit voor het fabrieksteam van Mercedes . Nyck de Vries eindigde in zijn eerste FE-kampioenschap als elfde terwijl zijn Vlaamse teamgenoot Stoffel Vandoorne de vice-kampioen werd.

Gisteren (dinsdag) nam het duo voor Mercedes deel aan de Young Driver Test. Vandoorne door de Alonso-regeling en De Vries als debutant.

De Vries was meer dan onder de indruk van zijn eerste Formule 1-ervaring. “Dit was erg speciaal, mijn F1-debuut”, begon De Vries. “Het was voor mij een voorrecht om hierin te mogen rijden en ik ben blij met de progressie die ik gedurende de dag heb geboekt. Ik vond het verbazend hoe snel ik vertrouwd raakte met de auto. Wat een ongelooflijke auto is dit. Niet van deze wereld, eigenlijk. Je kunt zo laat remmen en met zo veel snelheid door de bochten. Een enorm ‘dank je wel’ richting Mercedes, voor deze unieke en speciale ervaring, is hier wel op zijn plaats.”, aldus de geboren Fries.

Nyck de Vries reed de tweede tijd van de dag. Fernando Alonso reed voor Renault de snelste rondetijd van de dag. Ook al doen de rondetijden er tijdens de Young Driver Test niet toe, toch is het indrukwekkend wat De Vries heeft laten zien, die 82 ronden reed op Yas Marina Circuit.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Nyck de Vries onder de indruk van F1-ervaring: “Niet van deze wereld”