Het laatste formule 1 nieuws

Nyck de Vries over Max Verstappen: "Zolang Mercedes maar aan het langste eind trekt"

Nyck de Vries over Max Verstappen: “Zolang Mercedes maar aan het langste eind trekt”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nyck de Vries is komend jaar test- en reservecoureur bij Mercedes. Wanneer de Nederlander naar de Formule 1 kijkt, ligt zijn hard dan bij de Zilverenpijlen of hoopt hij stilletjes dat landgenoot Max Verstappen kampioen wordt? “Ik denk dat we dit jaar een strijd gaan zien tussen Mercedes en Red Bull”, spreekt de jonge coureur uit Friesland zijn verwachting uit tegen het Amerikaanse Motorsport. “Het is op dit moment natuurlijk nog gissen en speculeren, maar feit is dat er relatief weinig veranderd is aan de reglementen. Er zijn wel een paar aerodynamische wijzigingen, zoals de vloer die minder ver doorloopt naar het achterwiel en iets meer wordt afgesneden, waardoor de auto’s wat downforce en efficiency verliezen. Maar verder zijn er geen grote veranderingen, dus ik ben ervan overtuigd dat Mercedes wederom zeer sterk zal zijn. Hopelijk wordt het een spannende strijd voorin, want dat zou uiteindelijk wel het mooiste zijn voor de sport.” “Zolang Mercedes maar aan het langste eind trekt”, zegt Formule E-coureur vervolgens lachend. “Je merkt gewoon dat het een hele efficiëntie operatie is. Wat ik vooral bewonder, is de mentaliteit en motivatie van iedereen in het team. Een podiumplek stemt ze niet tevreden. Toen ik tijdens het raceweekend in Abu Dhabi mee mocht kijken bij het team en zag hoe ze tweede en derde werden achter Max, kon ik gewoon de pijn op de gezichten aflezen.”

De Vries was ook verrast over de motivatie binnen het team en dat geeft hem ook vertrouwen voor het komend jaar bij de Zilverenpijlen. “En je zou denken dat je na zo’n kort maar intensief seizoen er wel een beetje klaar mee bent en blij bent dat je naar huis kan gaan en even op adem kan komen, en helemaal geen zin meer hebt in een rookietest”, vervolgt de Mercedes-coureur. “Maar het tegendeel was waar. Ik werd heel erg warm ontvangen en ze waren juist erg gemotiveerd om te kijken hoe ik het zou doen én of ze informatie konden vergaren over waarom het weekend net niet helemaal had gebracht wat ze ervan gehoopt hadden. Die instelling en mentaliteit, die ervaar […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Nyck de Vries over Max Verstappen: “Zolang Mercedes maar aan het langste eind trekt”