Het laatste formule 1 nieuws

Nyck de Vries test IndyCar: ‘Nieuwsgierig naar hoe die wereld is’

Nyck de Vries test IndyCar: ‘Nieuwsgierig naar hoe die wereld is’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nyck de Vries. © ANP, DPA Door Arjan Schouten In september werd hij benaderd vanuit Amerika. Of hij interesse had om eens wat meters te maken in een IndyCar-auto. Daar hoefde Nyck de Vries niet heel lang over na te denken. ,,Natuurlijk wil ik dat doen. Je hoort er zoveel verschillende verhalen over, dan wil ik het wel eens zelf ervaren hoe dat is. Hoe die auto voelt. Hoe de cultuur daar is, de hele setting er omheen. Ik ben er heel nieuwsgierig naar”, vertelt de Vries in de paddock van het International Circuit Losail in Qatar, waar hij als reservecoureur van Mercedes aanwezig is.

De 26-jarige coureur uit Sneek won in 2019 het Formule 2-kampioenschap namens ART GP. Dit jaar veroverde hij namens Mercedes de wereldtitel in het elektrische Formule E-kampioenschap en was hij nadrukkelijk in beeld toen de laatste Formule 1-zitjes verdeeld moesten worden. Wederom bleef hij echter zonder zitje in de stoelendans. Het zal ongetwijfeld meespelen in de keuze om nu eens in Amerika te gaan kijken, waar hij op 6 december gaat testen op het circuit van Sebring, namens Meyer Shank Racing, de regerende Indy500-winnaar. ,,Ik wil eerst eens ervaren hoe die wereld is. Hoe ik het ga vinden”, aldus De Vries, die alle opties voor zijn toekomst open houdt en niet denkt in ‘gesloten boeken’. ,,De autosport verandert te snel om te plannen.”

Hij weet er alles van, met een contract als fabriekscoureur van Mercedes op zak. Dat team stapt na 2022 uit de Formule E. ,,Je weet als coureur toch niet wat je te wachten staat. Zeg ’t maar: waar moet je zijn? Waar gebeurt het straks?”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Nyck de Vries test IndyCar: ‘Nieuwsgierig naar hoe die wereld is’