Het laatste formule 1 nieuws

Nyck de Vries verrast zichzelf tijdens eerste Formule 1-test voor Mercedes

Nyck de Vries verrast zichzelf tijdens eerste Formule 1-test voor Mercedes

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tijdens de Young Drivers Test op het Yas Marina Circuit mocht Nyck de Vries plaatsnemen in de Mercedes van Lewis Hamilton . De Nederlander wist direct snelle rondetijden te rijden en sloot de dag als tweede af, met liefst 110 ronden achter zijn naam – iets dat gelijk staat aan tweemaal de Grand Prix van Abu Dhabi.

De Vries was dolenthousiast na afloop van zijn testdag: “Vandaag was een hele bijzondere dag, omdat ik mijn F1-debuut maakte. Wat een ongelooflijke auto is dit, hij komt echt van een andere planeet! Je kunt zo laat remmen en dan nog zoveel snelheid mee de bocht innemen. Het was een waar genoegen om in deze auto te rijden.”

Al snel wist de Nederlander te wennen aan de Mercedes W11. “Ik ben echt blij met de vooruitgang die ik de hele dag heb geboekt en al het werk dat we hebben gedaan. Ik was verrast over hoe snel ik me comfortabel voelde in de auto en het team heeft me goed ondersteund hierbij.”

“Ik wil Mercedes bedanken voor deze unieke en bijzondere kans. Het was een geweldige dag!”, aldus de coureur die in 2021 in de Formule E uitkomt voor de Duitse autofabrikant.

De Vries moest alleen retournier Fernando Alonso voor zich dulden. De Spanjaar klokte een 1.36,3 en was daarmee twee tienden sneller dan De Vries, die wel sneller was dan Stoffel Vandoorne. De Belg deelde de cockpit met De Vries.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Nyck de Vries verrast zichzelf tijdens eerste Formule 1-test voor Mercedes