Het laatste formule 1 nieuws

Ocon geeft verklaring voor tot op heden zwaar teleurstellend seizoen

Ocon geeft verklaring voor tot op heden zwaar teleurstellend seizoen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Aan het einde van 2018 moest Esteban Ocon het veld ruimen toen Lawrence Stroll het voor het zeggen kreeg bij Force India (nu Racing Point , red.). Lance Stroll kreeg de voorkeur en kwam over van Williams, waardoor Ocon zonder stoeltje kwam te zitten in 2019.

Hij werd de reserve- en ontwikkelingscoureur bij Mercedes en moest een jaar wachten alvorens hij door Renault naar het team werd gehaald voor 2020. Vooralsnog verloopt de terugkeer van de Fransman in de Formule 1 nog niet als gehoopt.

Het talent, dat velen in hem zien, is er nog niet bepaald uitgekomen. Teamgenoot Daniel Ricciardo staat met 96 punten en een zesde plaats ruim voor Ocon in het kampioenschap, die met slechts 40 punten op een tegenvallende twaalfde plaats staat.

Ja, Ocon heeft dit jaar wat meer pech gehad dan Ricciardo, maar dat is niet alleen de reden dat hij zo ver achter staat. In gesprek met onder meer RacingNews365 verklaart hij zijn achterstand op de goedlachse Australiër.

“Daniel is dit jaar sneller geweest dan ik, dat moge duidelijk zijn. Na mijn tussenjaar zonder Formule 1 dacht ik dat het niet veel tijd zou kosten om er weer helemaal in te komen, om mezelf te integreren in het team op een manier waarop ik dat ook bij Force India deed.”

Maar, dat was niet hoe het liep. “Het duurde wat langer dan verwacht”, geeft Ocon toe. “De wedstrijden volgden elkaar aan het begin in een snel tempo op, waardoor ik minder tijd had om uitgebreid te reflecteren en terug te kijken naar de races. Je gaat meteen door naar de volgende Grand Prix. Zo werkt dat met al die triple headers”, verklaart hij.

“Daardoor kon alles fatsoenlijk niet geanalyseerd worden en konden we geen verbeteringen doorvoeren. Na twee dagen moesten we al weer ergens anders aan de bak”, aldus Ocon, die wel van mening is dat hij langzaam maar zeker de weg naar boven aan het inzetten is.

“In de kwalificatie gaat het naar mijn mening steeds beter. Ik kom steeds dichterbij de plek waar ik hoor te staan. Er kunnen nog zeker wat dingen beter, maar ik ben nu […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ocon geeft verklaring voor tot op heden zwaar teleurstellend seizoen