Het laatste formule 1 nieuws

Ocon stevent af op nieuw Formule 1-contract

Ocon stevent af op nieuw Formule 1-contract

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De kans lijkt groot dat Esteban Ocon ook na 2021 in de Formule 1 aanwezig zal zijn. Het contract van de Fransman bij Alpine loopt aan het einde van het jaar af. Hij is ook nog verbonden aan Mercedes , maar het lijkt er op dat hij zich zal moeten richten op de Franse renstal.

Sterker nog, de twee partijen zijn al in gesprek met elkaar over een nieuwe verbintenis, nadat hij de afgelopen maanden een goede indruk heeft gemaakt. Toto Wolff, die volgend jaar pupil Ocon naar Mercedes zou kunnen halen, zegt dat het eerst aan Alpine is om te beslissen wat ze met de Fransman doen.

Als Alpine CEO Laurent Rossi in gesprek met onder meer RacingNews365 wordt gevraagd naar de mogelijkheid om Ocon langer bij het team te houden, geeft hij toe dat de gesprekken al begonnen zijn. “We zijn erg dankbaar voor de woorden van Wolff. We overwegen inderdaad om Esteban bij het team te houden. Het zou raar zijn als we daar niet over nadachten”

“Sterker nog, op dit moment zijn we al in gesprek met zijn management en met Mercedes. Esteban is een geweldige coureur, dus ik ben blij om hem er bij te hebben”, aldus Rossi, wiens andere coureur, Fernando Alonso, al een contract heeft voor 2022.

Zijn er mogelijk nog andere kapers op de kust? Het gerucht over een mogelijke overstap van Pierre Gasly van de Red Bull -familie naar Alpine zingt ook al een lange tijd rond in de Formule 1-paddock. Als de CEO daar mee wordt geconfronteerd, is zijn antwoord duidelijk.

“We kijken niet naar andere coureurs voor 2022. Op dit moment kijken we alleen naar Esteban, zoals ik net al zei. Fernando is volgend jaar al bij het team en als we ons momentum mee willen nemen naar volgend jaar, dan kijken we naar Esteban. Pierre is natuurlijk een geweldige coureur, maar momenteel denken we niet over hem na.”

De Grand Prix van Monaco stond niet bol spanning, maar er vielen genoeg mensen in positieve of juist negatieve zin op. En dat is al-tijd voer voor uitgebreid napraten in de Formule 1-podcast van […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ocon stevent af op nieuw Formule 1-contract