Het laatste formule 1 nieuws

Ocon tekent bij Alpine: Wat zijn de gevolgen voor talenten als Zhou?

Ocon tekent bij Alpine: Wat zijn de gevolgen voor talenten als Zhou?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Met de bevestiging van Esteban Ocon bij Alpine F1 Team lijkt er nog minder plek te zijn in de Formule 1 . Wat betekent dit voor het jonge talent?

De Alpine Academy ondersteunt verschillende jonge coureurs. Tot het programma behoren onder andere Guanyu Zhou, Oscar Piastri en Christian Lundgaard. Zhou rijdt op het moment alweer zijn derde seizoen in de Formule 2 bij UNI-Virtuosi. Piastri won vorig jaar het Formule 3 -kampioenschap en maakt dit jaar zijn F2 debuut. Ook Lungaard zit alweer in zijn tweede F2-seizoen. Weinig plek in de F1

Met de komst van Fernando Alonso en de contractverlenging van Ocon lijkt het erop dat er de komende tijd geen plek zal zijn voor de jonge coureurs bij het team. Het is frustrerend, want er is veel talent maar weinig plek in de F1. Vooral voor Zhou, die al in zijn derde Formule 2-seizoen zit, is het wachten op een kans in de Formule 1 geen pretje. Eerder dit jaar liet hij nog weten te mikken op een F1-zitje in 2022.

In het verleden konden veel F2-coureurs die in de top drie eindigden meteen doorschuiven naar de Formule 1, denk aan Charles Leclerc , Lando Norris en George Russell . Met veel nieuw jong talent in de F1, wordt de kans steeds kleiner dat er plek is voor junior coureurs. Met hun huidige rijdersduo gaat Alpine voor zekerheid in de toekomst.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ocon tekent bij Alpine: Wat zijn de gevolgen voor talenten als Zhou?