Het laatste formule 1 nieuws

Ocon vindt verklaring voor vele crashes in kwalificatie Baku

Ocon vindt verklaring voor vele crashes in kwalificatie Baku

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De vele crashes in de vrije trainingen en de kwalificatie van de Grand Prix van Azerbeidzjan zijn het gevolg van het feit dat bij de huidige Formule 1-wagens alles draait om zo laat mogelijk remmen. Dat denkt Esteban Ocon.

Al tijdens de trainingssessies waren er op het Baku City Circuit enkele incidenten en op zaterdag werd de kwalificatiesessie vier keer onderbroken door coureurs die een bocht hadden gemist en in de muur waren beland. Lance Stroll en Antonio Giovinazzi ‘parkeerden’ hun bolides beiden in bocht 15, terwijl Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda bij bocht 3 tot stilstand kwamen. De overgrote meerderheid van de incidenten in Azerbeidzjan was te wijten aan coureurs die hun remmen verkeerd inschatten en met een te hoog te tempo de bochten aansneden, iets wat op een smalle baan als Baku natuurlijk zwaar wordt afgestraft. Lees ook :

Gasly snelste in derde training Baku, Verstappen crasht VIDEO: Stroll en Giovinazzi crashen tijdens kwalificatie in Baku

Alpine-coureur Esteban Ocon zag een patroon in de vele crashes. Hij vermoedt dat de remsystemen zo’n belangrijk onderdeel zijn geworden van de prestaties van de Formule 1-wagens dat er [te] weinig ruimte over is voor fouten. “De auto’s zijn enorm geëvolueerd: alle tijdwinst die je kunt boeken, komt allemaal voort uit het [zo laat mogelijk] remmen”, aldus de Fransman. “Iedereen zoekt op dat punt de grenzen op, maar er was ook wel wat meer wind in de kwalificatie. Veel coureurs zijn over de limiet gegaan en dat hebben we in de kwalificatie nog niet vaak gezien. Het was erg verrassend dat er zoveel dingen gebeurden in de kwalificatie.”

Ocon stond in 2019 [nadat hij mocht vertrekken bij Racing Point] een jaar lang langs de zijlijn van de Formule 1. Sinds zijn terugkeer vorig jaar [bij Alpine-voorganger Renault] merkt hij dat er met de huidige wagens vooral tijdwinst valt te behalen door zo laat mogelijk te remmen. “Het is gewoon een kenmerk van hoe de auto’s zijn. Ik heb in 2019 niet gereden, maar wel in 2018 en mijn gevoel komt daaruit voort. Ik bedoel, de snelste manier is op de limiet van de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ocon vindt verklaring voor vele crashes in kwalificatie Baku