Het laatste formule 1 nieuws

Ocon: "Voelde geen druk om een geweldige race te rijden"

Ocon: “Voelde geen druk om een geweldige race te rijden”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Esteban Ocon had het niet altijd even makkelijk in 2020, toen hij na een jaar afwezigheid terugkeerde in de Formule 1 . Zijn teamgenoot Daniel Ricciardo wist in het algemeen meer indruk te maken met zijn resultaten. Ocon vertelt wat ervoor zorgde dat hij de rust kon bewaren.

Een belangrijke factor daarin was de wetenschap dat hij ook in 2021 een contract heeft met Renault . “Het is belangrijk om zekerheid te hebben over de toekomst” , zegt Ocon tegen Motorsport.com . “Daardoor ben je mentaal stabieler, en weet je dat je iets kan opbouwen met het team waar je voor rijdt.” Ocon voelt weinig druk ondanks terugkeer Alonso

Ondanks het feit dat Fernando Alonso dit jaar zijn terugkeer gaat maken en daarbij zijn nieuwe teamgenoot wordt, geeft Ocon aan niet veel druk te voelen vanuit het team.

“Ik heb geen druk gevoeld om een goed resultaat te boeken of een geweldige race te rijden. Voor elke race had ik een gesprek met Cyril Abiteboul , en hij was altijd heel positief en ondersteunend. Hij gaf me goed advies, waardoor ik me ontspannen en zelfverzekerd voelde” , aldus Ocon.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ocon: “Voelde geen druk om een geweldige race te rijden”