Het laatste formule 1 nieuws

Ode aan Senna: Hamilton verslaat Verstappen na titanenduel in Brazilië

Ode aan Senna: Hamilton verslaat Verstappen na titanenduel in Brazilië

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen slingerde, duwde en perste alles uit zijn Red Bull in een poging zichzelf op matchpoint te zetten in de titelstrijd met Lewis Hamilton. Maar ruim tien rondjes voor de finish brak zijn verzet. Er was in Brazilië simpelweg niets opgewassen tegen Hamilton en zijn Mercedes. Max Verstappen en Lewis Hamilton tijdens de race. De Brit won de Braziliaanse GP, verkleinde zijn achterstand op Verstappen in de WK-stand tot veertien punten en herinnerde Verstappen er boven alles aan dat hij allesbehalve verslagen is.

Het raceweekeinde in Brazilië was een soort minisamenvatting van het bloedstollende kampioensgevecht tussen Verstappen en Hamilton. Het zat vol drama en onverwachte plotwendingen, waarbij op geen enkel moment in het weekend te zeggen was wie er na zondag de grote winnaar zou zijn.

Uiteindelijk werd dat dus Hamilton, maar krap 24 uur eerder was het nog Verstappen die de zevenvoudig kampioen een mogelijk fatale uit leek te gaan delen in het kampioenschap. Vrijdag besloot Mercedes voor de vijfde keer een nieuwe motor in Hamiltons bolide te schroeven. Daardoor werd hij voor straf vijf plekken teruggezet in de startopstelling.

Mercedes gokte dat die plekken snel goed te maken waren met een nieuwe, verse motor. Daar kwam bij dat Hamilton die motor ook mocht gebruiken in de derde en laatste sprintrace van het seizoen. Met winst van die korte race van een half uur lonkten drie extra WK-punten. Sprintrace

Hamilton domineerde de kwalificatie voor de sprintrace, waarmee de gok van Mercedes goed leek uit te pakken. Tot er een Griekse tragedie ontspon die bijna een dag duurde. Kort na de sprintrace kwam namelijk naar buiten dat er iets nou zou kloppen aan de achtervleugel van Hamilton; een opening in de vleugel was te groot. Racefederatie FIA startte direct een onderzoek.

Ondertussen dook er een video van Verstappen op, gefilmd vanaf de tribunes, waaruit bleek dat hij direct na de kwalificatie al iets vermoedde bij zijn concurrent. De Nederlander liep na het verlaten van zijn bolide naar Hamiltons auto, waarbij hij even aan de bewuste achtervleugel voelde. Dat ging in tegen de strikte zogenoemde parc fermé-regels van de Formule 1; enkel […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ode aan Senna: Hamilton verslaat Verstappen na titanenduel in Brazilië