Het laatste formule 1 nieuws

Officieel: AlphaTauri onthult de AT02 op vrijdag 19 februari

Officieel: AlphaTauri onthult de AT02 op vrijdag 19 februari

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Getty Images/Red Bull Contentpool De nieuwe Formule 1 -auto van Pierre Gasly en rookie Yuki Tsunoda wordt op vrijdag 19 februari onthuld. De onthulling zal op internet plaatsvinden, zo laat het team uit Faenza weten. Met de AT02 zal AlphaTauri een poging doen om nog hoger op de ladder van het kampioenschap te klimmen.

Vorig jaar claimde AlphaTauri overtuigend de zevende plek in het kampioenschap. Alfa Romeo Racing moest het doen met de achtste plek, maar het van Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi kwamen ten opzichte van AlphaTauri maar liefst 99 punten te kort. Ferrari wist het team uit Faenza voor te blijven, ook al was het verschil niet erg groot, slechts 24 punten.

Dit jaar moet het anders worden voor AlphaTauri. Pierre Gasly wist vorig jaar, zij het met wat geluk en doorzettingsvermogen, de GP van Italië te winnen. De Franse coureur kende een sterk seizoen in 2020, en liet zijn Russische teamgenoot Daniil Kvyat achter zich met meer dan tweemaal zoveel WK-punten.

Rookie Yuki Tsunoda zal in het begin nog veel moeten leren, maar van de Japanse Honda-junior wordt veel verwacht. De afgelopen weken wordt geen moment en gelegenheid onbenut gelaten om Tsunoda helemaal klaar te stomen voor zijn Formule 1-debuut, als teamgenoot van Pierre Gasly en lid van de Red Bull-familie.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Officieel: AlphaTauri onthult de AT02 op vrijdag 19 februari