Het laatste formule 1 nieuws

OFFICIEEL: Contractverlenging Fernando Alonso bij Alpine F1 Team: "2022 is een gouden kans"

OFFICIEEL: Contractverlenging Fernando Alonso bij Alpine F1 Team: “2022 is een gouden kans”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Alpine F1 Team kondigt verheugd aan dat tweevoudig Wereldkampioen Formule 1 Fernando Alonso hen in 2022 zal blijven vertegenwoordigen aan de zijde van Esteban Ocon. De verlenging van het contract van de Spanjaard betekent de voortzetting van een sterke samenwerking na een eerste historische zege in de Grand Prix van Hongarije waar Fernando een centrale rol speelde. Amper zes maanden na zijn twee sabbatjaren in de Formule 1 heeft Fernando al blijk gegeven van een ongeëvenaard niveau van race-intelligentie, talent en snelheid. Zijn vierde plaats in de Grand Prix van Hongarije was niet alleen zijn beste resultaat in de Formule 1 sinds 2014, maar ook een toonbeeld van veerkracht en behendigheid die in belangrijke mate heeft bijgedragen tot het eerste succes van de renstal in de Formule 1 onder de kleuren van Alpine.
Fernando toonde ook zijn inhaalkunsten op de herstart van de Grand Prix van Azerbeidzjan en herhaalde die knappe prestatie één maand later tijdens de eerste sprintkwalificatie in de F1-geschiedenis op Silverstone.

In dit voor 2022 bevestigde duo bieden beide heren de juiste balans tussen jeugd en ervaring. Fernando is de tweede piloot met de meeste startplaatsen in de discipline, met 322 Grand Prix-deelnames, waarvan 32 overwinningen, 97 podiumplaatsen en twee wereldtitels die het team in 2005 en 2006 behaalde.

Fernando Alonso, racepiloot van het Alpine F1 Team: “Ik ben erg blij dat ik de verlenging van mijn contract met het Alpine F1 Team in 2022 kan bevestigen. Ik voelde me bij mijn terugkeer onmiddellijk thuis en werd met open armen ontvangen. Het is een plezier om opnieuw te werken met de meest briljante geesten van onze sport in Enstone en Viry-Châtillon. Dit seizoen is spannend voor iedereen, maar we hebben collectief mooie vooruitgang geboekt en het resultaat in Hongarije is daar een prachtig voorbeeld van. We willen dit seizoen nog meer positieve momenten beleven, maar ook vanaf volgend jaar met de reglementswijziging in de Formule 1. Ik ben een groot voorstander van eerlijkere regels en nieuwigheden in de discipline, dus seizoen 2022 is een gouden kans . Ik kijk niet alleen uit naar de tweede helft van het […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina OFFICIEEL: Contractverlenging Fernando Alonso bij Alpine F1 Team: “2022 is een gouden kans”