Het laatste formule 1 nieuws

Officieel: De Formule 1 keert in 2021 terug in Portugal

Officieel: De Formule 1 keert in 2021 terug in Portugal

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© F1.com | Circuit Autódromo Internacional do Algarve, of in het kort Portimão Circuit Na Bahrein en Imola is het wederom de beurt aan het Portugese Portimão. Daar zal de derde ronde van het F1-kampioenschap verreden worden. “We zijn verheugd om aan te kondigen dat de Formule 1 opnieuw zal racen in Portimão, na het enorme succes van de race vorig jaar”, aldus Stefano Domenicali, President en CEO van Formula 1.

Het grootste obstakel waren de COVID19-maatregelen in Portugal. Maar die hobbel is door de Formule 1, in samenwerking met de Portugese overheid, genomen. Domenicali is daarvoor erg dankbaar. “We willen de promotor en de Portugese regering bedanken voor hun harde werk en toewijding om ons op dit punt te krijgen. We zijn zelfverzekerd en enthousiast over ons seizoen 2021, nadat we vorig jaar hebben laten zien dat we 17 races veilig kunnen afleveren en onze miljoenen fans spannende races kunnen bezorgen in een moeilijke tijd. We hopen dit seizoen weer fans op een veilige manier te verwelkomen in Portimão en werken samen met de promotor aan de details van dat plan.”

Rita Marques, staatssecretaris van Toerisme van Portugal, voegde toe: “Het houden van grote evenementen in ons land is erg belangrijk voor het imago en de internationale promotie van Portugal als toeristische bestemming, en daarom zien we met grote belangstelling de terugkeer van de Formule 1. naar de Algarve in 2021. Ik wil de FIA ​​en F1 bedanken voor hun vertrouwen in Portugal, de Algarve en de Algarve International Racetrack door ons land te kiezen als gastheer voor een etappe van de F1-kalender, en ik wil onze volledige toewijding uiten om er een groot succes.”

Met de officiële bevestiging van de GP van Portugal is de F1-kalender helemaal rond. Alleen ontbreken de eventuele sprintraces nog. Er wordt momenteel nog steeds onderzocht of die plaats kunnen vinden in Italië, Canada en Brazilië.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Officieel: De Formule 1 keert in 2021 terug in Portugal