Het laatste formule 1 nieuws

Officieel: Formule 1 GP Japan wederom afgelast

Officieel: Formule 1 GP Japan wederom afgelast

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Achter de naam van de Grand Prix van Japan stond al tijden een sterretje. De Formule 1 heeft zojuist echter bekendgemaakt dat de race op Suzuka, gepland voor het weekend van 8 t/m 10 oktober, in 2021 definitief niet doorgaat. De Japanse overheid heeft daartoe vanwege de aanhoudende coronasituatie in het land besloten.

Wat dat betekent voor de verdere invulling van de Formule 1-kalender is onduidelijk, eerder vandaag schetsten we al diverse scenario’s . De Formule 1 werkt aan een aangepaste kalender, waarvan het de details naar verluidt in de komende weken naar buiten zal brengen.

In het statement geeft de Formule 1 tevens aan het volste vertrouwen te hebben in een goed gevulde tweede helft van de kalender: “Zowel dit jaar als in 2020 hebben we aangetoond dat we snel kunnen schakelen in tijden van onzekerheden. We zijn bovendien verguld met de mate van interesse van diverse racelocaties om een Formule 1-race te organiseren, zowel dit jaar als in de komende jaren.” Strijd Verstappen en Hamilton wordt in de laatste bocht van de laatste race beslist

De titelstrijd in 2021 wordt ongemeen spannend. Wordt het Max Verstappen of Lewis Hamilton? Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk doen hun voorspellingen in de laatste RN365-podcast, die hieronder is te beluisteren.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Officieel: Formule 1 GP Japan wederom afgelast