Het laatste formule 1 nieuws

Officieel: Formule 1 GP van Miami in 2022 op de F1-kalender

Officieel: Formule 1 GP van Miami in 2022 op de F1-kalender

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© F1 Grand Prix Miami De Formule 1 heeft vandaag bekendgemaakt dat de Grand Prix van Miami vanaf 2022 onderdeel uitmaakt van de Formule 1-kalender . De race wordt op de straten rond het Hard Rock Stadium, de thuishaven van de Miami Dolphins (American Football), verreden.

Er is een deal gesloten voor tien jaar. Wanneer de GP van Miami in 2022 op de kalender staat is uiteraard nog niet bekend. Het circuit heeft een lengte van bijna vijf en halve kilometer en telt niet minder dan 19 bochten. Het stratencircuit telt drie rechte stukken, wat het mogelijk maakt om maar liefst drie DRS-zones aan te leggen.

Zoals gezegd is er een deal gesloten voor tien jaar. Maar de Grand Prix in Austin heeft voor volgend jaar 2022 nog steeds geen nieuw contract. Een en ander zal afhangen of de Grand Prix van de Verenigde Staten dit jaar wel of niet doorgaat van wege COVID19.

Lees onder de foto verder F1 CEO Stefano Domenicali is ontzettend blij met de nieuwe Formule 1 Grand Prix in de Verenigde Staten. “De VS is een belangrijke groeimarkt voor ons, en we worden enorm aangemoedigd door ons groeiende bereik in de VS, dat verder zal worden ondersteund door deze spannende tweede race”, aldus de kersverse Formule 1-baas.

“We zullen nauw samenwerken met het Miami Gardens-team van Hard Rock Stadium en de FIA ​​om ervoor te zorgen dat het circuit opwindende races levert, maar ook een positieve en blijvende bijdrage levert aan de mensen in de lokale gemeenschap.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Officieel: Formule 1 GP van Miami in 2022 op de F1-kalender