Het laatste formule 1 nieuws

Officieel: Formule 1 Grand Prix van Canada afgelast, vervanger aangesteld

Officieel: Formule 1 Grand Prix van Canada afgelast, vervanger aangesteld

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De afgelasting van de Grand Prix van Canada zat er al lange tijd aan te komen en is nu officieel door de Formule 1 bevestigd. Echter, men heeft het ontstane gat direct weten op te vullen door opnieuw een beroep te doen op Istanbul Park, daar waar vorig jaar voor het in jaren de Grand Prix van Turkije weer werd verreden.

De reisbeperkingen die in Canada – als gevolg van het coronavirus – gelden, maken het voor de Formule 1 onmogelijk om komende zomer naar het land af te reizen. Reizigers moeten namelijk eerst veertien dagen in quarantaine en in de week voordat de GP in Montreal plaats had moeten vinden, wordt er eerst nog in Azerbeidzjan gereden.

“Hoewel het teleurstellend is dat we dit seizoen niet naar Canada kunnen, zijn we blij om te bevestigen dat Turkije – na een geweldige race afgelopen seizoen – ook in 2021 een Grand Prix mag huisvesten”, laat Formule 1-president Stefano Domenicali in een verklaring weten. “Ik weet dat de fans enthousiast zijn door de geweldige seizoensstart en Turkije heeft een geweldig circuit waar fantastische gevechten op de baan worden geleverd.”

Als goedmakertje werd woensdag wel bekendgemaakt dat het contract tussen Canada en de Formule 1 met twee jaar verlengd is.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Officieel: Formule 1 Grand Prix van Canada afgelast, vervanger aangesteld