Het laatste formule 1 nieuws

Officieel: Formule 1 onthult nieuwe 2022-bolides!

Officieel: Formule 1 onthult nieuwe 2022-bolides!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Op de officiële kanalen van de F1 is de nieuwe bolide, die in 2022 wordt geïntroduceerd, onthuld. Het kondigt een nieuwe era van de Formule 1 aan.

De nieuwe reglementen werden een jaar uitgesteld door de coronapandemie, maar ze zijn dan nu eindelijk hier. Er zullen veel veranderingen plaatsvinden volgend seizoen. Zoals te zien in de nieuwe beelden is het aerodynamische ontwerp van de bolides volledig overhoop gegooid. Veel aerodynamische veranderingen

Als eerste maakt het ‘ground effect’ een terugkeer, wat ervoor moet zorgen dat inhalen makkelijker wordt. De complexe bargeboards zijn volledig verboden en vervangen door ‘wiel bodywork’. Ook de voorvleugel ziet er anders uit, want deze bestaat uit slechts vier elementen.

De endplates aan de achtervleugel zijn verdwenen, dit zorgt voor minder turbulentie waardoor coureurs elkaar dichter moeten kunnen volgen. Daarnaast veranderen ook de banden. De Formule 1 zal overstappen op 18 inch velgen.

De nieuwe wagen heeft meer vaste regels, met als doel de verschillen tussen de grote en de kleine teams te verkleinen. Hopelijk zorgen de nieuwe bolides ervoor dat het achtervolgen en inhalen makkelijker wordt, maar de cijfers zien er in ieder geval hoopvol uit.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Officieel: Formule 1 onthult nieuwe 2022-bolides!