Het laatste formule 1 nieuws

OFFICIEEL: Grand Prix van Japan tot en met 2024 op Suzuka: "Meest legendarische momenten"

OFFICIEEL: Grand Prix van Japan tot en met 2024 op Suzuka: “Meest legendarische momenten”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Grand Prix van Japan blijft voor nog eens drie jaar op het circuit van Suzuka. Daarmee rijden de Formule 1-auto’s zeker tot en met 2024 op het door de Nederlander Hans Hugenholtz ontworpen circuit . Het zal de coureurs zeker tevredenstellen, omdat dit een echt ‘old-school’-circuit is. Vanaf 1987 wordt er gereden op het circuit wat in de vorm van een acht ligt. Er zijn maar liefst elf wereldtitels belsecht op het circuit dat 50 kilometer van Nagoya afligt. De overeenkomst is onderdeel van een lange termijn toewijding om de sport in Azië te laten groeien. Japan heeft een grote fanbase en met Yuki Tsunoda op de grid moet de populariteit van de hoogste klasse van de autosport in het land van de rijzende zon zeker stijgen, zo verwacht de Formule 1.

“Ik ben echt blij dat de Formule 1 nog drie jaar doorgaat met racen op het Suzuka Circuit”, reageert Stefano Domenicali, directeur van de Formule 1. “Japan heeft een speciale plek in het hart van de F1-fans over de hele wereld en Suzuka heeft een grote rol gespeeld in de meest legendarische momenten van de sport, waaronder 11 coureurstitels die hier beslecht zijn. De Japanse Grand Prix heeft altijd een aangrijpend, rand-van-je-stoel-drama laten zien, en ik ben verheugd dat we de actie en opwinding die Formule 1 is, kunnen blijven brengen naar de gepassioneerde motorsportfans van Japan.”

“De verlenging is deel van onze lange termijn toewijding om de sport te laten groeien in Azië en we zijn blij om door te gaan met de succesvolle relatie met Mobilityland. Ik wil de heer Tanaka en zijn team persoonlijk danken voor hun doorlopende inspanningen om deze overeenkomst te bereiken. En we kijken uit naar het werken met de organisator om de populariteit en fanbase van de Formule 1 daar te laten groeien.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina OFFICIEEL: Grand Prix van Japan tot en met 2024 op Suzuka: “Meest legendarische momenten”