Het laatste formule 1 nieuws

Officieel: Grand Prix van Miami in voorjaar van 2022

Officieel: Grand Prix van Miami in voorjaar van 2022

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Haal je zwembroek maar tevoorschijn, in het voorjaar van 2022 strijkt de Formule 1 neer in Florida voor de Grand Prix van Miami.

Onderhandelingen, geruchten maar concrete informatie ontbrak nog. We wisten dat Miami eraan zat te komen, de vraag was wanneer en hoe. Daar is nu meer duidelijkheid op gekomen. Formule 1 CEO Stefano Domenicali heeft tijdens een call met investeerders de eerste officiële info uit de doeken gedaan.

De Grand Prix van Miami moet plaatsvinden in de eerste helft van mei 2022. Het stratencircuit telt 19 bochten, is 5,41 kilometer lang en heeft drie potentiële DRS-zones. De topsnelheid ligt op 320 km/u. De locatie van de baan is overigens niet in het hart van de stad. Simpelweg omdat dan de gehele boel afgesloten zou moeten worden. Ook waren er klachten over potentieel geluidsoverlast. Wie hoopte dat de F1-bolides over Ocean Drive in Miami Beach gingen scheuren moeten we teleurstellen. De race zal wat noordelijker worden verreden, nabij het Hard Rock Stadium.

Het is nog te vroeg om te zeggen of de Grand Prix Miami een aanwinst of een deceptie is voor de kalender van 2022. De topsnelheid ligt er niet heel hoog en op een stratencircuit is het doorgaans moeilijk inhalen. En races waarbij je niet of nauwelijks kunt inhalen zien we natuurlijk het liefst zo min mogelijk. Afwachten dus. (via PlanetF1 )
Voor de laatste keer dit jaar hebben we de stand na de GP van Abu Dhabi 2020 en enkele dingen die ons opvielen.

Het zit er weer op! De laatste race is nu ook ten einde gekomen. Daarmee is een bijzonder seizoen afgelopen. Jammer, want het was een van de leukere momenten om Formule 1 te kijken. Het aantal saaie races bleef tot een minimum beperkt en de circuits waren geweldig.

Maar voordat @jaapiyo gaat terugblikken op het seizoen, hebben wij alvast de stand na de GP van Abu Dhabi 2020 en enkele dingen die ons opvielen aan de race. Wat lief van Mercedes dat Verstappen mocht schitteren

Niets ten nadele van de prestaties van Max Verstappen. Sterker nog, in principe alleen maar complimenten. Gaan we zo verder […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Officieel: Grand Prix van Miami in voorjaar van 2022