Het laatste formule 1 nieuws

Officieel: Grand Prix van Saoedi-Arabië in 2021 op F1-kalender

Officieel: Grand Prix van Saoedi-Arabië in 2021 op F1-kalender

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Grand Prix van Saoedi-Arabië zal in november 2021 worden verreden, zodat deze mooi samenvalt met de Grand Prix van Abu Dhabi die ook aan het eind van het seizoen wordt verreden. Over de precieze datum is niets bekend. Wat we wel weten is dat het ‘een spectaculaire nachtrace’ moet worden.

De organisatie laat tevens weten dat het gaat om een langdurige samenwerking tussen het land en de Formule 1 . Over het algemeen wordt aangenomen dat na één of meerdere jaren op het stratenciruit te hebben geracet het circus verhuist naar een nog nieuw te bouwen supercomplex in Qiddiya.

Formule 1-CEO Chase Carey is gelukkig met de deal: “Saoedi-Arabië wordt in snel tempo een hotspot voor sport en vermaak met grote evenementen die daar in de laatste jaren plaatsvonden. We zijn blij dat ook de Formule 1 er vanaf volgend jaar zal racen. Het is een belangrijke regio voor ons, en aangezien 70% van de mensen daar jonger is dan dertig jaar oud, kunnen we er mogelijk veel nieuwe fans aanboren.”

Met de Grand Prix van Saoedi-Arabië erbij komt de concept-kalender zoals we die recent publiceerden voor 2021 vooralsnog op 22 races uit. In theorie kunnen daar nog races in Spanje en Duitsland bij komen en ook wordt er mogelijk geracet op een nieuw circuit nabij Rio de Janeiro in Brazilië . Zoals in het Concorde Agreement staat, kan de kalender tot maximaal 24 races worden uitgebreid zonder dat daar de toestemming van de teams voor nodig is.

Carey geeft aan dat de voorlopige kalender ergens in de komende weken aangekondigd zal worden.

Is Hulkenberg de ideale teamgenoot voor Max Verstappen ? Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen bespreken het in de nieuwste RN365-podcast.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Officieel: Grand Prix van Saoedi-Arabië in 2021 op F1-kalender