Het laatste formule 1 nieuws

Officieel: Start F1-seizoen 2021 uitgesteld tot 28 maart in Bahrein

Officieel: Start F1-seizoen 2021 uitgesteld tot 28 maart in Bahrein

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Pirelli Daarmee komt er een eind aan de speculaties rond de seizoensopener in Melbourne. Maar ook de GP van China staat te wankelen. Door de strenge maatregelen in China rond COVID19 is het niet mogelijk om de race op 11 april te laten plaatsvinden. De organisatie van de Chinese Formule 1 -race is nog in gesprek over een eventueel uitstel.

Zo wordt Bahrein de plek waar de Formule 1 het 2021 seizoen gaat beginnen. Zo begon de Formule 1 in 2010 ook al op het Bahrein International Circuit. Voorlopig is Australië naar 21 november verplaatst en staat China er voorlopig niet tussen. Toch blijven er 23 races op de voorlopige F1-kalender staan. Imola keert terug op de kalender van 2021

Net als in 2020 zal er in Italië een extra Formule 1-race gereden worden. Op 18 april wordt er geracet op het circuit van Imola. De datum van 18 april is een week later dan dat de Chinese GP op de planning stond. Twee weken later gaat het seizoen zoals gepland verder op 9 mei in Spanje. De toevoeging van Imola moet nog wel goedgekeurd worden door de World Motor Sport Council.

Of de F1-kalender 2021 verder ongemoeid blijft is nog onzeker. Ondanks dat de vaccinaties wereldwijd in volle gang zijn is er nog geen duidelijk beeld over wat voor effect de inentingen gaan hebben op de verspreiding van het ziekmakende longvirus. Wordt vervolgd.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Officieel: Start F1-seizoen 2021 uitgesteld tot 28 maart in Bahrein