Het laatste formule 1 nieuws

Officieel: Verstappen is wereldwijd populairder dan Hamilton

Officieel: Verstappen is wereldwijd populairder dan Hamilton

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1-fans hebben gesproken.

Of je het nu wil of niet, iedereen leeft in allerlei grotere en kleinere bubbels. Ook Nederland kun je als bubbel zien. Dit kan bijvoorbeeld van invloed zijn op ons beeld van Max Verstappen. Of ons beeld van Lewis Hamilton.

Omdat we Nederlanders zijn, in Nederland leven en vooral de mening horen van Nederlanders is het misschien lastig om in te schatten hoe er internationaal tegen Max Verstappen wordt aangekeken. Je kunt natuurlijk internationale media lezen, maar dat zijn de media. Hoe kijken de internationale fans tegen ‘onze’ held aan?

Die vraag kunnen we nu beantwoorden. De Formule 1 heeft namelijk de fans gevraagd alle coureurs te beoordelen op basis van hun prestaties van dit seizoen. Dat hadden ze vorig jaar ook gedaan en toen stond Lewis Hamilton op nummer één met een gemiddeld cijfer van 8,8. Max Verstappen volgde op de voet met 8,7.

Hoe zit dat dit jaar? Nou, Max Verstappen is in aanzien gestegen, want nu staat hij op gedeelde eerste plaats met een 8,8. Daarna neemt het lijstje echter een verrassende wending. Max deelt zijn eerste plaats namelijk niet met Lewis, maar met Lando. En Lewis is ook niet op de tweede of derde plaats te vinden. Nee, hij is gekelderd naar een achtste positie.

Het Formule 1-publiek geeft Lewis Hamilton een magere 7,2 en daarmee scoort hij lager dan onder meer Alonso, Gasly en Sainz. Het akkefietje op Silverstone zal ongetwijfeld een rol hebben gespeeld bij deze verrassend lage score. Blijkbaar is Hamilton daardoor niet alleen bij de Nederlandse fans in achting gedaald. Of zouden de Nederlandse fans het gemiddelde enorm omlaag gehaald hebben door hem massaal met een 1,0 te beoordelen?

Hoe dan ook, Lewis Hamilton is flink gekelderd in de officiële Fan Power Ranking van de Formule 1. Uiteindelijk is er natuurlijk maar één ranking die telt, maar dit moet toch wel een beetje pijn doen.
Althans, we gaan ervan uit dat deze rode Porsche 944 een stuk beter de hoek omgaat.

Het nadeel van een oudere auto is dat, logisch, dat ze wat ouder zijn. Om te rijden zijn ze vaak veel […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Officieel: Verstappen is wereldwijd populairder dan Hamilton