Het laatste formule 1 nieuws

Ogier stelt achtste wereldtitel veilig met zege in WK Rally Monza

Ogier stelt achtste wereldtitel veilig met zege in WK Rally Monza

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Rally van Monza, die wordt verreden op en rondom het iconische Formule 1-circuit, vormde dit weekend het sluitstuk van het WRC -seizoen 2021. Het Noord-Italiaanse asfalt was daarmee tevens het decor voor de beslissing in de titelstrijd, die ging tussen Toyota-stalgenoten Sebastien Ogier en Elfyn Evans.

Ogier en Evans vochten een fraai duel uit om de zege. Zo wisselde het duo elkaar zes keer af aan de top van de tijdenlijsten, maar uiteindelijk was het na drie dagen toch de Fransman die aan het langste eind trok. Met een voorsprong van 7.3 seconden pakte Ogier zijn vijfde WRC-zege van het seizoen, wat hem met 17 punten voorsprong opnieuw de wereldtitel opleverde.

Ogier gaat zich vanaf 2022 meer focussen op het circuitracen en zal volgend jaar met Toyota alleen nog maar aan een handjevol WK-rally’s deelnemen. Met zijn achtste wereldtitel komt er dan ook een passend einde aan zijn fulltime loopbaan als rallyrijder. Daarnaast was het ook de laatste rally van Ogiers vaste co-piloot Julien Ingrassia, die Ogier zestien jaar lang over de rallypaden navigeerde.

Tekst loopt door onder de foto

]Sébastien Ogier, Julien Ingrassia, Toyota Gazoo Racing WRT Toyota Yaris WRC

Photo by: Toyota Racing

“Ik weet niet wat ik moet zeggen. Dit is geweldig”, sprak Ogier na het behalen van de wereldtitel. De Fransman pakte van 2013 tot en met 2018 en in 2020 ook al zeven keer eerder de titel. In de rally van Monza pakte hij in de openingsproef meteen de leiding, maar moest hij tijdens de proeven op het Grand Prix-circuit zijn meerdere erkennen in Evans. Ogier begon zondag met een halve tel voorsprong aan de slotdag, waarna hij in de eerste klassementsproef van de dag een betonnen balk raakte op de legendarische kombocht van Monza. Het rechtervoorwiel liep echter geen significante schade op, waardoor Ogier zijn weg kon vervolgen. In de voorlaatste proef verspeelde Evans vervolgens zijn kansen op de overwinning toen hij zijn Toyota Yaris liet afslaan. Het kostte hem 7.1 seconde, wat uiteindelijk de beslissing bleek.

“Het was een oké jaar. Ik ben op dit moment toch een beetje teleurgesteld”, erkende Evans aan de finish. “Je […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ogier stelt achtste wereldtitel veilig met zege in WK Rally Monza