Het laatste formule 1 nieuws

Oliver Bearman trots op contract bij Ferrari: "Mooi om met Hamilton, Norris en Russell vergeleken te worden"

Oliver Bearman trots op contract bij Ferrari: “Mooi om met Hamilton, Norris en Russell vergeleken te worden”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Oliver Bearman kroonde zich dit jaar tot kampioen in de Duitse ADAC Formule 4. De 16-jarige Brit kwam uit voor Van Amersfoort Racing en wist de titel in de laatste race van het seizoen veilig te stellen door Tim Tramnitz te verslaan. Bearman sloot zich onlangs aan bij de Ferrari Driver Academy. In een interview met de ADAC Formule 4 kijkt Bearman terug op het intensieve seizoen. “De laatste weken ben ik tot rust gekomen en heb ik echt kunnen genieten met wat we met Van Amersfoort Racing hebben bereikt dit jaar. Het was een geweldig jaar. We hebben hard voor de titel moeten werken en kunnen hier heel erg blij mee zijn.”

Bearman pakte de meeste pole positions, de meeste overwinningen en de meeste snelste ronden. “Voor ieder weekend heb ik veel tijd doorgebracht in de simulator op het hoofdkantoor van VAR. We hadden telkens een duidelijk plan als we op het circuit arriveerden.”

De Ferrari-nieuweling hoopt in de voetsporen te kunnen treden van zijn landgenoten Lewis Hamilton, Lando Norris en George Russell. “Het is heel mooi dat ik met deze coureurs vergeleken wordt. Zij hebben de koningsklasse van de Formule 1 gehaald en zijn zeer populair in Groot-Brittannië. Ooit hoop ik het voor Britse fans tegen hen op te nemen in de Formule 1.”

Bekijk HIER het hele interview met Oliver Bearman.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Oliver Bearman trots op contract bij Ferrari: “Mooi om met Hamilton, Norris en Russell vergeleken te worden”