Het laatste formule 1 nieuws

Onderzoek crash Grosjean zo goed als afgerond; meerdere adviezen voor F1

Onderzoek crash Grosjean zo goed als afgerond; meerdere adviezen voor F1

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Romain Grosjean ontsnapte misschien wel aan een dodelijk ongeval tijdens de Grand Prix van Bahrein in 2020. Er is drie maanden lang onderzoek gedaan naar de crash om een herhaling te voorkomen en volgens Racefans.net zullen op 5 maart alle resultaten en aanbevelingen gepresenteerd worden.

De FIA World Motorsport Council krijgt eerst inzage en bij goedkeuring zal het volledige rapport daarna openbaar gemaakt worden, zo is het vermoeden. De focus van het onderzoek zou vooral op drie gebieden hebben gelegen: de oorzaak van de brand, de reden waarom de U-vormige hoofdsteun losraakte en hoe de bescherming van de voetruimte en de pedalen kan worden verbeterd. Meerdere adviezen

Voor deze gebieden zijn volgens het eerdergenoemde medium verschillende aanbevelingen gedaan. Sommige van deze aanbevelingen kunnen direct toegepast worden in de Formule 1, andere adviezen zullen pas in 2022 doorgevoerd kunnen worden als de nieuwe reglementen hun intrede doen in de Formule 1 .

In de toekomst zal er voor aanvang van het seizoen bijvoorbeeld een zwaardere belastingtest zijn voor de hoofdsteun om te voorkomen dat deze losraken. Verder heeft de onderzoekscommissie nog enkele adviezen uitgebracht . De verwachting is dat de Formule 1 meegaat in alle geadviseerde veiligheidsredenen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Onderzoek crash Grosjean zo goed als afgerond; meerdere adviezen voor F1