Het laatste formule 1 nieuws

Onderzoek naar crash Grosjean afgerond - zo kon de vlammenzee waarschijnlijk ontstaan

Onderzoek naar crash Grosjean afgerond – zo kon de vlammenzee waarschijnlijk ontstaan

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tijdens de openingsronde van de Grand Prix van Sakhir hield iedereen het hart vast toen de Haas -bolide van Romain Grosjean in vlammen uiteen barstte nadat deze de vangrail had geperforeerd en in tweeën was gebroken. Al snel na de race in Bahrein werd een onderzoek geopend door de FIA.

De bevindingen van dat onderzoek zullen in maart naar buiten worden gebracht door de mondiale autosportfederatie. RacingNews365 heeft begrepen dat er op technisch gebied enkele cruciale bevindingen zijn gedaan gedurende het onderzoek. Zo zou de brand zijn ontstaan doordat de afsluiting van de fuel cel , waarin de brandstof zit opgeslagen, los is gekomen tijdens de crash.

Op de onderstaande foto is zo’n fuel cel te zien. Aan beide kanten van de fuel cel zit een gat, waarop een afsluiting komt te zitten die stevig is vastgeschroefd en los hoort te kunnen komen. Dat gebeurde toch tijdens de crash, waardoor er brandstof is ontsnapt en er een vlammenzee ontstond.

Artikel gaat verder onder de afbeelding Op de onderstaande foto van het wrak is duidelijk te zien dat er een gat zit in het chassis van Grosjean op de plek waar de afsluiting hoort te zitten. Via de pijltjes kom je bij een foto van 2019, toen het bodywork van de Racing Point-bolide van Lance Stroll eraf kwam en duidelijk te zien is hoe de afsluiting er ongeveer uit had moeten zien. Daar is te zien dat deze met zo’n twaalf schroeven vast is gemaakt.

Artikel gaat verder onder de afbeelding De vraag is dus hoe het heeft kunnen gebeuren dat de afsluiting is losgekomen. Na het onderzoek zouden de F1-teams door de FIA zijn verzocht om nog eens goed naar de afsluiting te kijken. Deze website heeft alle teams om een reactie gevraagd, maar alleen Haas kwam met een officiële reactie.

“Het Haas F1-team heeft altijd de FIA standaarden nageleefd bij het ontwerpen en bouwen van de F1-bolides, zeker op het gebied van veiligheid. Onze wagens voldoen altijd aan alle regels en – net als alle andere teams – verwelkomen wij nieuwe initiatieven en verbeteringen aan de standaarden die door de FIA […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Onderzoek naar crash Grosjean afgerond – zo kon de vlammenzee waarschijnlijk ontstaan