Het laatste formule 1 nieuws

Onderzoek naar Haas voor overtreding tijdens formatieronde

Onderzoek naar Haas voor overtreding tijdens formatieronde

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

18:39 – De Formule 1 Grand Prix van Hongarije krijgt mogelijk nog een staartje voor het Haas F1 team, dat met Kevin Magnussen twee punten scoorde. Haas zou tijdens de formatieronde verboden hulpmiddelen hebben ingeschakeld voor de rijders.

Haas schitterde in een halfnatte race door tijdens de formatieronde te beslissen om Magnussen en Romain Grosjean al naar binnen te roepen voor droogweerbanden. Die keuze pakte goed uit, want nadat de andere tenoren ook hun pitstop hadden gemaakt lag het Haas-duo derde en vierde.

Magnussen en vooral Grosjean zakten tijdens de race door de rangschikking, maar Magnussen hield stand in de top-tien en sprokkelde twee zuurverdiende punten voor het team dat het dit seizoen lastig heeft in de kwalificatie.

Aan de race komt mogelijk nog een staartje. Haas moet zich bij de stewards verantwoorden omdat het artikel 27.1 van de sportieve reglementen zou hebben overtreden, dat rijders en teams verbiedt om tijdens de formatieronde elektronische hulpmiddelen te gebruiken. Mogelijk spelen Magnussen en Haas hun punten voor de negende plaats nog kwijt.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Onderzoek naar Haas voor overtreding tijdens formatieronde