Het laatste formule 1 nieuws

Ongeluk met Bottas en Russell opnieuw bewijs dat veiligheid verbeterd is in F1

Ongeluk met Bottas en Russell opnieuw bewijs dat veiligheid verbeterd is in F1

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Een van de belangrijkste onderwerpen na de Emilia Romagna Grand Prix was de heftige crash tussen George Russell en Valtteri Bottas . In een poging om de Mercedes-coureur in te halen week de Brit uit naar de rechterkant van het circuit en kwam hij op een nat stuk baan. De zijkant van de zwarte Mercedes was vervolgens het eindpunt van de race van Russell.

Ook Ralf Schumacher zag de crash gebeuren en was opgelucht dat beide coureurs uit konden stappen, legt hij uit in zijn column bij Sky Germany . “E igenlijk zijn we allemaal gewend geraakt aan een veilige Formule 1 . We moeten allemaal dankbaar zijn dat twee coureurs na zo’n crash gewoon uit kunnen stappen op eigen kracht. Ook de halo speelde weer een grote rol, want de linkervoorband van Russell kwam gevaarlijk dicht bij de cockpit van Bottas .” Wie is er schuldig?

Direct na het ongeluk kwam Russell verhaal halen bij Bottas, die er heilig van overtuigd was dat de Fin fout zat. Ook in de interviews na de race zaten de emoties nog hoog. Op maandag erkende Russell uiteindelijk dat hij niet had reageren zoals hij dat deed in Imola . ” Er zal zeker nog wel discussie zijn over wie er nou schuldig was. Ik denk dat geen van beide echt schuldig is, hetzelfde oordeel had de FIA . het was heel ambiteus van George om op dat punt een Mercedes in te halen met zijn Williams -bolide .”

Hoewel Schumacher dus kritisch is op de actie van Russell, kan hij ook zien waarom Russell zo kwaad was op de teamgenoot van Lewis Hamilton . ” Het was een risico, maar Valtteri had moeten verwachten dat er iemand zou komen. Russell zat achter hem met DRS en dat kan je niet zomaar afschudden “. Desondanks verliep alles met een sisser af, hoewel beide auto’s afgeschreven konden worden. ” Alles gebeurde op zulke hoge snelheden, beide auto’s waren volledig stuk, maar gelukkig bleven beide coureurs ongedeerd “, sluit Schumacher af. Lees meer

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ongeluk met Bottas en Russell opnieuw bewijs dat veiligheid verbeterd is in F1