Het laatste formule 1 nieuws

Ook in de Formule 1 is het crisis: “Het coronavirus heeft de ogen van de F1-teams geopend”

Ook in de Formule 1 is het crisis: “Het coronavirus heeft de ogen van de F1-teams geopend”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Initieel was er een budgetplafond overeengekomen van 175 miljoen dollar per jaar maar dat werd vorig jaar, door de coronacrisis teruggeschroefd naar 145 miljoen. De reden daarvoor hoeft niet ver gezocht te worden, COVID-19 heeft ervoor gezorgd dat het prijzengeld een stuk lager zal liggen doordat de F1 veel minder inkomsten heeft gegenereerd.

Ook werd er beslist om de grote verandering in de regelgeving op technisch vlak uit te stellen van 2021 naar 2022. Dat scheelt voor de teams immers een hele slok op de borrel omdat ze het grootste deel van hun bolides van 2020 ook dit jaar kunnen gebruiken.

Franz Tost legt uit hoe het komt dat de moeilijke situatie in 2020 ervoor gezorgd heeft dat de neuzen van de verschillende F1-teams plotseling meer in dezelfde richting staan.

“Als het gaat over het budgetplafond zouden de topteams nooit zo snel akkoord gegaan zijn om minder geld gaan uit te geven, 145 miljoen dollar in het eerste jaar, zonder de coronacrisis,” aldus Tost tegenover ‘Motorsport.com.’

“Iedereen realiseerde zich plots hoe moeilijk het zou kunnen worden in de toekomst. In de Formule 1 werken de verschillende teams nauwelijks samen omdat ze allemaal hun eigen belangen hebben, daardoor kijken ze niet naar het grotere verhaal.”

“Maar ik geloof dat de speciale situatie met COVID-19 ervoor gezorgd heeft dat hun ogen open zijn gegaan, er is gewoon minder geld dan verwacht.”

“Als er minder geld is kan je enkel het geld uitgeven dat je ter beschikking hebt. Daarom zijn er een aantal collega’s van gedacht veranderd denk ik.”

De Formule 1 stelde eind vorig jaar een kalender voor met drieëntwintig races en het seizoen zou traditioneel op gang geschoten worden in Australië, een terugkeer naar het normale als het ware.

Met het uitstellen van de GP van Australië en China worden we echter met de neus op de feiten gedrukt dat ook komend seizoen geen normaal jaar zal worden. Tost benadrukt dat er zo snel mogelijk terug naar een normale gang van zaken gekeerd moet worden.“Ik hoop echt dat we terug naar die normale gang van zaken kunnen,” vertelde de Oostenrijker nog voor de wijzigingen aan de kalender van […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ook in de Formule 1 is het crisis: “Het coronavirus heeft de ogen van de F1-teams geopend”