Het laatste formule 1 nieuws

Ook lof van Marko voor optreden van Perez tijdens Franse GP

Ook lof van Marko voor optreden van Perez tijdens Franse GP

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dat Max Verstappen dit seizoen echt in staat is om met Lewis Hamilton de strijd om de wereldtitel in de Formule 1 aan te gaan, is mede te danken aan Sergio Perez. Niet alleen Christian Horner en Honda F1-chef Toyoharu Tanabe zijn die mening toegedaan, inmiddels heeft de Mexicaan ook Helmut Marko overtuigd.

Sergio Perez doet dit seizoen in Red Bull-dienst dat wat Pierre Gasly en Alex Albon voorheen niet lukte, ruggensteun geven aan Max Verstappen en indien nodig punten wegpakken van de Mercedessen. Dat gebeurde al tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan, waar Perez na het uitvallen van Verstappen de meubels redde voor Red Bull. En ook afgelopen weekend in Frankrijk was de ervaren coureur uit Guadalajara op de afspraak. Lees ook:

Honda-chef Tanabe viert derde zege op rij, prijst bijdrage Perez

Volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko gaf Perez op Paul Ricard perfect invulling aan de rol die hem binnen het team is toebedeeld. “Dit is waarom we hem hebben ingehuurd. Hij wordt niet voor niets beschouwd als een bandenfluisteraar”, aldus een opgewekte Marko tegen F1 Insider . “Dat is waarom hij een eenstopper kon rijden in Frankrijk. Daarom was hij bij de eerste stops dicht genoeg bij Mercedes in de buurt om hen in onzekerheid te brengen. En daarom kon hij aan het eind Hamiltons teamgenoot Bottas inhalen, die op dezelfde strategie zat.”

Perez was de race achter Bottas gestart op P4 , maar stond uiteindelijk in de eindrangschikking voor de Fin. Daarmee snoepte de Mexicaan kostbare punten af van Mercedes in de strijd om het constructeurskampioenschap. Perez zit op het moment beter in zijn vel dan Bottas, denkt Marko. “Het is duidelijk dat Perez het op dit moment beter doet dan Bottas. En dat is precies wat we willen en nodig hebben en wat we de laatste jaren hebben gemist.”

Marko hoopt dat Perez zich echter niet berust in de rol die hij nu heeft, maar zich verder blijft ontwikkelen. “Het is niet zo dat hij alleen als de wingman van Max optreedt. Als Max pech heeft, zoals met zijn lekke band in Baku, dan staat Sergio er […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ook lof van Marko voor optreden van Perez tijdens Franse GP