Het laatste formule 1 nieuws

“Ook Verstappen zal toegeven: er is geen betere verdedigende coureur dan Perez”

“Ook Verstappen zal toegeven: er is geen betere verdedigende coureur dan Perez”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Met de komst van Sergio Perez naar Red Bull volgend seizoen kunnen menig Formule 1 -kenners nu al hun geluk niet op met het maken van vergelijkingen tussen de Mexicaanse coureur en toekomstig teamgenoot Max Verstappen . Ook Peter Windsor draagt zijn steentje bij, en beargumenteert waarom Perez, als het op verdediging aankomt, de aangewezen man op de grid is.

“Ik denk dat ook Verstappen dit onderschrijft” , begint Windsor in een analyse op zijn Youtubekanaal “er is geen betere coureur op de grid dan Perez als het om verdediging gaat. Hij ziet iemand in zijn spiegels, misschien met een betere auto of meer grip, dan nog is Perez de moeilijkste man op de wereld om in te halen. Niet omdat hij agressief is in zijn verdedigen, puur omdat hij de auto altijd prachtig weet te positioneren.”

Daarnaast noemt Windsor als kracht van Perez zijn vermogen om tijdens de race in een sterk ritme te komen en te blijven. Windsor legt uit: “ Sergio, in de verdediging, is vlekkeloos. Hij heeft de vaardigheid, zoals vaak hoort bij een verdedigende coureur, om in een ritme te komen en sterke rondetijden te reproduceren op een prachtige manier.” Al met al is duidelijk dat Windsor een fan van de Mexicaan is. GP van Turkije

Als voorbeeld van zowel de kracht van Perez alswel de strijd die volgend jaar tussen de toekomstig teamgenoten zal losbarsten noemt Windsor de GP van Turkije, die in November dit jaar verreden werd en waar Verstappen voor meerdere ronden achter Perez aanjaagde. “Max zat daar maar te wachten tot Sergio’s banden slechter werden zodat hij eindelijk kon aanvallen” , aldus Windsor. Perez wist tijdens deze race en tweede plaats te veroveren, en gaf toen al blijk van zijn racetalent.

Lees het hele artikel op de volgende pagina “Ook Verstappen zal toegeven: er is geen betere verdedigende coureur dan Perez”