Het laatste formule 1 nieuws

Oostenrijkse hulp voor Red Bull Racing bij overname van Honda-motoren?

Oostenrijkse hulp voor Red Bull Racing bij overname van Honda-motoren?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sinds het aangekondigde vertrek van Honda uit de Formule 1 , draait de geruchtenmolen op volle toeren. Welke motoren liggen er vanaf 2022 achter in de Red Bull? Terug naar Renault, een eigen motor of nog heel iets anders?

Honda en Red Bull Racing gingen in 2019 hun samenwerking aan, nadat de samenwerking tussen Toro Rosso en Honda in 2018 goed was bevallen. Na overwinningen in 2019 en 2020 voor zowel Red Bull als AlphaTauri, vindt Honda het echter genoeg geweest. Aan het eind van 2021 wordt de stekker uit het F1-project getrokken. Wat moet Red Bull nu?

Daarmee zit Red Bull echter met een probleem, want welke motor moet er nu in de wagen van Max Verstappen . De terugkeer naar Renault lijkt van de overgebleven motorleveranciers de meest voor de hand liggende keuze. Ferrari en Mercedes hebben veel meer klanten en zullen ook niet zo snel aan een concurrent willen leveren. Renault kan dan niet anders, omdat de regels stelt dat de leverancier met de minste klanten een motor moet leveren.

Volgens Motorsport.it zijn er echter nog meer opties. Red Bull Racing zou zelf het project van Honda willen overnemen. De motor mag al niet veel meer worden doorontwikkeld en dus zou Red Bull dit kunnen overnemen. Het kost echter een hoop geld en de vraag is of dit op korte termijn wordt teruggewonnen? Hulp uit Oostenrijk

Daarnaast wordt er ook nog gesproken van AVL. Het bedrijf uit Oostenrijk dat testbanken levert voor Formule 1-motoren wordt de laatste tijd steeds vaker genoemd als mogelijke kandidaat om die rol op zich te nemen om het Honda-team in goede banen te leiden, maar Motorsport.it meldt wel dat er ook veel bronnen tegen dit gerucht spreken.

De laatste optie is helemaal een onwaarschijnlijke, want de kans dat een nieuwe motorleverancier op dit moment in stapt is nagenoeg nihil. Het project van Honda heeft laten zien hoeveel het kost om competitief te worden en nog niet mee te kunnen doen om de titel. Geruchten over Audi of een andere naam binnen de Volkswagen groep ziet het Italiaanse medium dan ook niet als een […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Oostenrijkse hulp voor Red Bull Racing bij overname van Honda-motoren?