Het laatste formule 1 nieuws

Op deze circuits ligt er ruimte voor verbetering bij Red Bull

Op deze circuits ligt er ruimte voor verbetering bij Red Bull

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In 2014 kende de Formule 1 een grote overgang. Vanaf toen werd er gereden met hybride motoren. Mercedes domineerde dat gehele tijdperk. Maar hoe deed Red Bull het eigenlijk in het hybride tijdperk? En vooral op welke circuits pakte het Oostenrijkse team de minste podiumplaatsen?

In de tijd dat de Formule 1 overstapte naar de hybride motoren, pakten Red Bull 63 podiumplaatsen bij elkaar. In totaal deed de Oostenrijke renstal dat met zes rijders. In dit overzicht hebben we het alleen over de circuits die dit jaar op de kalender staan.

Voor volgend jaar heeft Red Bull op een aantal circuits nog iets goed te maken. Zo zitten er enkelen tussen waar ze sinds 2014 nog nooit een podiumplaats bemachtigde. Dat zijn de circuits van Imola en Monza. Op Imola finishte Max niet en Albon werd vijftiende vorig jaar. Wel moet vermeld worden dat er vorig jaar pas sinds lange tijd weer geracet werd op Imola . Opvallend is verder dat Red Bull vanaf het hybride tijdperk geen één keer op het podium op Monza eindigde. Drie circuits met maar één podiumplaats

Maar ook op de circuits van Frankrijk, Rusland en Australië heeft Red Bull het duidelijk lastig. Op deze circuits haalde het energiemerk slechts eenmaal het podium. In 2019 pakte Max Verstappen de derde plaats tijdens de Grand Prix van Australië. Op Circuit Paul Ricard wist Verstappen in 2018 de tweede plaats te veroveren. Tot slot lukte het Verstappen en Red Bull vorig jaar haar eerste podiumplaats veilig te stellen in Rusland met een tweede plaats.

Daarentegen liggen de circuits van Singapore, Spanje en Hongarije de Red Bull wel goed. Bij elkaar opgeteld stonden ze op die racebanen negentien keer op het podium.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Op deze circuits ligt er ruimte voor verbetering bij Red Bull